Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bjurhovdaskolan vann svinnpriset i White Guide Junior!

Bjurhovdaskolan vann svinnpriset vid White Guide Junior-galan i Stockholm igår. Svinnpriset går till skolor som genom goda idéer, nya initiativ och samarbete över gränserna lyckats minska matsvinnet på skolan.

- Det känns jättebra att vi har vunnit svinnpriset! Tillsammans kunde vi på Bjurhovdaskolan göra en fin miljöinsats och vi är glada över att alla våra elever är delaktiga i vårt miljöarbete, säger Thamir Zubair rektor på Bjurhovdaskolan.

- Jättekul! Det är en fin bekräftelse på det arbete vi utfört under åren, säger Anders Jansson, förstekock på Bjurhovdaskolan.

White Guide Junior är en systerguide till Sveriges ledande restaurangguide, White Guide.

Syfte med White Guide Junior är att höja intresset för skolmat i Sverige och att inspirera alla som lagar mat till skolelever. Målet är att höja kvaliteten på skolmaten och på så sätt göra märkbar skillnad för alla skolelever i Sverige.

Mer information: Thamir Zubair, rektor Bjurhovdaskolan, 021- 39 62 51
Bo Norrman, enhetschef Restaurangenheten, 021-39 81 03.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås