Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Beslut taget om konstsnöspår på Rocklunda

Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden har tagit beslut om en permanent lösning för konstnöspår på Rocklunda. Det 2,5 kilometer långa spåret kommer att vara på plats i december i år. 

– På det här sättet säkerställer vi att västeråsarna kan åka längdskidor även snöfattiga vintrar. Ett konstsnöspår innebär kontinuitet och förlänger givetvis säsongen. Det här är positivt för såväl barn-, ungdoms- och elitverksamhet som för familjer och motionärer. Skidåkning har under de senaste åren blivit en av de populäraste idrotterna för motionärer i Sverige. Motionsformen vänder sig till de flesta, både unga och gamla. Det är också en könsneutral sport, säger Per Lithammer, nämndens ordförande.

Investeringen på cirka 4,5 miljoner kronor kommer att bestå i markarbete såsom breddning och rörläggning, inköp av kompressor, högtryckspump, belysning med mera. I mitten på december ska konstnöspåret vara klart och öppnas för allmänheten.

Staden och IFK Västerås i samarbete
Konstsnöspåret är ett samarbete mellan Västerås stad och IFK Västerås, som även kommer att ha en ski park i anslutning till spåret. Konstsnöspåret och ski parken kommer att finnas tillgängliga även utanför träningstid för allmänheten. Detta hoppas man bidrar till att familjer lättare får med sina barn ut i skidspåret.

– Det här ser vi givetvis som en viktig del i arbetet med att få fler ungdomar att vilja åka skidor i Västerås. Skidsporten har haft utmaningar i och med det milda vädret i den här delen av landet. Nu kommer det att finnas snö under hela säsongen och alla får tillgång till skidspår under skidsäsongen – inte bara de som har möjlighet att resa dit snön finns, säger Lars Ljung, strateg på kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen.

Under Relaterat/Dokument nedan hittar du en karta som visar sträckningen för Rocklunda konstsnöspår.

För mer information
Lars Ljung, strateg kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen, 021- 39 13 17, lars.ljung@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås