Gå direkt till innehåll
Elever vid Rudbeckianska gymnasiet
Elever vid Rudbeckianska gymnasiet

Pressmeddelande -

Barn- och fritidsprogrammet på Rudbeckianska certifierade av Vård- och omsorgscollege

Barn- och fritidsprogrammet på Rudbeckianska gymnasiet har som andra barn- och fritidsprogrammet i hela Sverige blivit certifierade inom Vård- och omsorgscollege. Det är en mycket fin kvalitetsstämpel som bland annat innebär att eleverna garanteras en hög kvalitet på utbildningen, får ett särskilt diplom vid avslutad utbildning och får goda förutsättningar att få sommarjobb.

Vård- och omsorgscollege är en certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalitet. Samarbetet går bland annat ut på att kvalitetssäkra utbildningar inom området. I detta samarbete ingår både kommunala och privata aktörer, Kommunal, arbetsförmedlingen och Landstinget Västmanland.

-Vi är självklart både glada och stolta över certifieringen som är ett bevis på att vår utbildning håller hög kvalitet och leder till jobb, säger Åsa Kihlström Hägg, biträdande rektor vid Rudbeckianska gymnasiet.

Det är inriktningen socialt arbete som blivit certifierad av Vård- och omsorgscollege. Sedan tidigare är även Vård- och omsorgsprogrammet vid Carlforsska gymnasiet certifierade inom Vård- och omsorgscollege.

Efterfrågan på välutbildade medarbetare ökar inom vård och omsorg. Samtidigt väntar stora pensionsavgångar, det gör att eleverna som går en utbildning inom området har stora möjligheter till framtida arbete. Vill ni läsa mer om vad eleverna på Barn- och fritidsprogrammet på Rudbeckianska tycker om sin utbildning hittar ni en lång intervju på Vård- och omsorgscolleges webbplats.

För mer information, kontakta gärna Åsa Kihlström Hägg, asa.kihlstrom.hagg@vasteras.se eller 021-39 94 04.

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås