Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bäckby VM – välkommen till en familjefest i dagarna tre!

För fjärde året i rad ordnar unga ledare tillsammans med Bäckby Fritidsgård en tredagarsturnering på Bäckby IP. Stadsbyggnadskontoret finns dessutom på plats en av dagarna för att visa en utställning med förslaget om nytt planprogram för Bäckby.

Tid: Torsdag 15 augusti till och med lördag 17 augusti mellan klockan 14.00 och 20.00 alla dagar.
Plats: Bäckby IP, vid Bäckby Centrum.

– Det brukar bli ett härligt arrangemang kring den stora fotbollsplanen med folk i alla åldrar. Det är fantastiskt att se vad unga ledare kan göra tillsammans för andra barn och ungdomar. Det blir också en fin avslutning på sommarlovet, säger Ann-Cathrine Linér, samordnare för Bäckbysatsningen.

Det kommer att bli fotboll i en uppblåsbar rink under torsdagen och fredagen. På torsdagen är det
0–13 år som är i fokus och på fredagen 0–100 år. På lördagen blir det basketturnering på planen i anslutning till den stora fotbollsplanen. Då är alla åldrar välkomna.

Under torsdagen finns dessutom representanter från stadsbyggnadskontoret på plats för att visa en utställning med förslaget om nytt planprogram för Bäckby. Det kommer förstås också att finnas ett café med både fika, grillat och godis.

Arrangör: Västerås stad, Fritid och Förebyggande i samverkan med Ung Ledare. Sponsor är Bostads AB Mimer.


För mer information:
Hussein Qasim, fritidsledare Bäckby fritid, 0765-69 39 09

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad
Gå i skola i Västerås
Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås