Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Avsiktsförklaring för Gilltuna Truck Stop

Kommunstyrelsen fattade idag den 4 april 2012 ett beslut om att teckna en avsiktsförklaring för att tillsammans med Arver Lastbilar AB ta ett första steg i att skapa ett Truck Stop i Västerås - Gilltuna Truck Stop.

- Det känns jättebra att vi tillslut fått till stånd ett Truck Stop i Västerås tillsammans med Arver Lastbilar AB. Det kommer både att förbättra lastbilschaufförernas arbetssituation och närmiljön i Västerås, säger kommunstyrelsens ordförande Ulla Persson. 

Med avsiktsförklaringen talar Västerås stad om att de är beredda att satsa på ett Truck Stop tillsammans med Arver Lastbilar AB och förhoppningen är att en uppställningsyta för lastbilar ska stå klart redan hösten 2012.

- Det är spännande att medverka till den här utvecklingen för lastbilsbranschen. Gilltuna Truck Stop kommer att bli en viktig hörnsten för Västerås utveckling som logistikcenter. Ambitionen är att skapa ett miljövänligt center för lastbilar och dess chaufförer, säger Göran Arver.

Avsiktsförklaringen syftar främst till att förverkliga en stor avgiftsfri uppställningsyta. Inom Gilltuna Truck Stop kommer det även att inrymmas platser för farligt gods, en avgiftsbelagd yta för de som vill stå bevakat, drivmedelsförsäljning, hygienanläggning samt restaurang. Lastbilsservice finns redan på plats i och med att Arver har etablerat sig på området.

 

För mer information:

Ulla Persson, kommunstyrelsens ordförande, telefon: 021-39 22 22

Patrizia Strandman, samhällsbyggnadsstrateg, telefon: 021-39 24 54

Göran Arver, koncernchef Arvergruppen, 070-674 82 01

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås