Gå direkt till innehåll
Andreas Andersson. Foto privat.
Andreas Andersson. Foto privat.

Pressmeddelande -

Andreas Andersson ny VD för Mälarhamnar

Mälarhamnars nya VD heter Andreas Andersson. Andreas kommer närmast från Copenhagen Malmö Port.

-Det känns mycket bra att vi har rekryterat Andreas Andersson till tjänsten som VD för Mälarhamnar. Rollen är viktig för att stärka Västerås och Köpings position i den nationella transportsektorn, och jag är övertygad om att Andreas Andersson har den visionära kraften som kommer att driva på Mälarhamnars utveckling och därmed även få positiv effekt för Västerås och Köpings kommuner, säger Helene Öhrling, stadsdirektör Västerås stad.

Andreas Andersson kommer från tjänsten Head of Maritime Service & Security Copenhagen Malmö Port (CMP). Han börjar sin tjänst som VD för Mälarhamnar 1 mars.

-Det är med otroligt stor glädje och nyfikenhet jag tar mig an rollen som VD för Sveriges största insjöhamn. Mälarhamnar har stor potential att växa och ta än en mer framträdande roll i Mälardalsregionen och kan bidra till positiv utveckling för såväl Västerås som Köpings kommuner. Jag ser fram emot att tillsammans med mina blivande kollegor på Mälarhamnar stärka Mälarhamnars ställning i transportsektorn. Jag ser fram att tillsammans med kollegor och politiker fortsätta Mälarhamnars viktiga påverkansarbete mot den nationella politiken för att tydliggöra Mälarens roll i ett hållbart logistikflöde för Sverige. Tillsammans med kollegor, tjänstemän och politiker är jag övertygad om att vi kan fortsätta utveckla våra kommuner och bolagets verksamhet. Nu ser jag mest fram emot att få träffa mina framtida kollegor och få bli en del av teamet på Mälarhamnar, säger Andreas Andersson.

Kontakt:

Kenneth Östberg (S) styrelseordförande Mälarhamnar AB, 076-770 44 32

Helene Öhrling, stadsdirektör Västerås stad, 021-39 86 00

Andreas Andersson, Head of Maritime Service & Security Copenhagen Malmö Port (CMP), 070-998 98 12

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås