Gå direkt till innehåll
Den 21 maj öppnar åter ett  café på biblioteket.
Den 21 maj öppnar åter ett café på biblioteket.

Pressmeddelande -

Äntligen ett nytt café på Västerås stadsbibliotek

Nu är renovering och förberedelser, för det nya caféet på Västerås stadsbibliotek, i full igång. Det står sedan en tid klart att det är AMA Arbetsmarknad som startar upp caféet och att daglig verksamhet med Maria Cederberg som arbetsledare och Ingeborg Hedén som kommer hantera service och servering. Detta innebär att caféverksamheten på Västerås stadsbibliotek blir en trepartssamverkan mellan tre aktörer inom Västerås stad: Västerås stadsbibliotek, AMA Arbetsmarknad och daglig verksamhet. Det nya caféet kommer att finnas på Torget i entrén på huvudbiblioteket, där även tidigare caféverksamhet funnits.

”Vi på AMA Arbetsmarknad ser fram emot att kunna bidra till att biblioteket blir en mer levande möteplats genom att öppna upp caféet. Dessutom blir trepartssamverkan med oss, biblioteket och daglig verksamhet en väldigt spännande och intressant lösning där vi tillsammans nyttjar all vår samlade kompetens mellan förvaltningarna. Vi arbetar långsiktigt med att hjälpa deltagare att göra stegförflyttningar i sin personliga utveckling. Detta sker genom att sätta individen i fokus och genom ett stort engagemang från våra arbetsledare som motiverar och stöttar deltagaren i våra verksamheter. Dessutom kan vi erbjuda Västeråsaren våra goda bakverk, matbröd och sallader från AMA bageriet.” Säger Jonas Lind, avdelningschef på AMA Arbetsmarknad.

Den 21 maj planeras invigningen av det nya caféet, som dock fortfarande saknar namn. Därför uppmanar Västerås stadsbibliotek alla att komma till Torget på huvudbiblioteket och delta i en namntävling på Torget i huvudbibliotekets entré. Den som lämnar det bästa förslaget får inte bara äran av att ha namngett ett café, utan också ett fint pris.

”Biblioteket har varit utan café sedan september 2017 och det är fantastiskt kul att vi äntligen får ett nytt café till Västerås stadsbiblioteket. Att det är ett samverkansprojekt är också mycket spännande. Många besökare har frågat och vi har under hela 2018 jobbat hårt för att hitta en ny aktör och vi är mycket glada att AMA Arbetsmarknad och daglig verksamhet kommer starta upp och driva caféet här på biblioteket. Ett café på en plats som biblioteket är oerhört viktig. Bibliotekets roll i samhället som demokratisk mötesplats, inspirationskälla och en plats för det fria ordet får i och med detta åter en naturlig samlingsplats på Torget, som är bibliotekets utgångspunkt.” Säger Karin Ramnerö, avdelningschef på Västerås stadsbibliotek.

För mer information om caféverksamheten på Västerås stadsbibliotek kontakta:

Karin Ramnerö
Avdelningschef, Västerås stadsbibliotek
Telefon direkt: 021-39 46 40
karin.ramnero@vasteras.se

Jonas Lind
Avdelningschef AMA Arbetsmarknad
Telefon direkt: 021-39 22 08
jonas2.lind@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås