Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ABB Industrigymnasium är Årets UF-skola i Västmanland

ABB Industrigymnasium utsågs på tisdagen till Årets UF-skola i Västmanland och går därmed vidare till SM i Ung Företagsamhet. Priset delades ut av utvecklingscentrumet Expectrum på UF-mässan i Västerås.

– ABB Industrigymnasium har arbetat målmedvetet och långsiktigt med sin satsning på Ung Företagsamhet. De har nått fantastiska resultat tack vare engagemang och ett kontinuerligt samarbete med näringslivet, säger Anna Sjödin, utvecklingschef på Expectrum och juryns ordförande.

Priset för Årets UF-skola i Västmanland delades ut på tisdagen på Aros Congress Center av Expectrum, utvecklingscentrumet i Västerås där företag, innovatörer, forskare och skolelever ska kunna samlas för att skapa nya samarbeten.

– Skolornas samarbete med Ung Företagsamhet ger gymnasieungdomarna stora möjligheter att utveckla sin kreativitet och företagsamhet. Eftersom både Expectrum och Ung Företagsamhet vill inspirera unga att göra kommersiellt hållbara innovationer av sina idéer är vi gärna med och premierar de skolor som samarbetar med Ung Företagsamhet, säger Anna Sjödin.

SM i Ung Företagsamhet äger rum i Stockholm 6-7 maj och ABB Industrigymnasium tävlar då mot skolor från hela landet.

Juryns motivering för att utse ABB Industrigymnasium till Årets UF-skola i Västmanland:
”Ung Företagsamhet i Västmanland har som mål att ge ungdomar möjlighet att utveckla sin kreativitet och företagsamhet via teori och praktik på ett roligt sätt i skolan. Årets UF-skola har uppnått det genom att långsiktigt integrera fler kurser inom företagande och på så vis gjort entreprenörskap till en del av skolans kultur. Tack vare engagerade rådgivare och kontinuerligt samarbete med näringslivet, är juryn övertygad om att de fantastiska resultat som skolan uppvisat kommer bestå även framöver.”


För mer information, kontakta:
Anna Sjödin, utvecklingschef för Expectrum, Västerås stad, 021-39 21 08, anna.sjodin@vasteras.se


Expectrum är ett utvecklingscentrum i Västerås där företag, innovatörer, forskare och skolelever kan samlas för att skapa nya samarbeten. Expectrum arbetar för näringslivsutveckling genom att skapa nya förutsättningar för teknikinnovation och kompetensförsörjning i Västeråsregionen samt för att höja intresset för teknik bland unga. Expectrum bildades 2012 och är ett resultat av ett samarbete mellan Västerås stad och 26 organisationer och företag.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås