Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Årets Skolmatskommun för andra året i rad

Västerås stad är för andra året i rad Årets Skolmatskommun. Det står klart efter eftermiddagens White Guide junior-gala i Malmö. Motiveringen lyder:

”För att man fortsätter sin ambitiösa och ansvarsfulla satsning på den offentliga gastronomin – till gagn för såväl barn som sjuka och äldre, som i våra ögon är universums viktigaste matgäster.”

- Jag är glad och stolt över det arbete som görs med skolmaten. Riktigt roligt att vi får utmärkelsen för andra året i rad, säger Bo Dahllöf, stadsdirektör.

- Det här slår allt! Så roligt att vi är Årets skolmatskommun igen. Vi arbetar efter ett koncept som vi tror på och det är kul att juryn för White Guide Junior också gör det, säger Bo Norrman, enhetschef för restaurangenheten.

Flera fina placeringar
Det blev flera topplaceringar med två andraplatser i kategorierna Årets Skolrestaurang, Lövängsskolan skolrestaurang, och Årets Förskolekök, Bjurhovdasmyckets förskolas förskolekök, samt en tredjeplats i kategorin Årets Skolkock, Ivan Henriksen på Lövängsskolans skolrestaurang. Västerås stad var även nominerad i kategorin Årets Måltidschef, Bo Norrman, enhetschef Restaurangenheten.

White guide junior
Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och äldreboenden runt om i Sverige. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i skolor och förskolor runt om i Sverige.

För mer information
Bo Norrman, enhetschef Restaurangenheten

Telefon: 021- 39 81 03

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås