Gå direkt till innehåll
Ivan Henriksen i restaurangköket på Lövängsskolan.
Ivan Henriksen i restaurangköket på Lövängsskolan.

Pressmeddelande -

Årets skolkock finns i Västerås

White Guide Junior har utsett Ivan Henriksen, köksmästare på Lövängsskolan i Västerås stad, till Årets skolkock 2018. Priset delades ut under White Guide Junior-galan i Göteborg. I sitt arbete har han en nära kontakt med sina matgäster och utmanar barnen att prova nya smaker. Motiveringen lyder:

”Med sin glödande blick, sitt breda leende och sin väldiga yrkesskicklighet lyckas denna kock omvända de mest motsträviga barn till upplysta gastronomer, år efter år. Grattis – trägen vinner!”

– Jag älskar mitt jobb och är så glad att bli utsedd till Årets skolkock. Det är väldigt roligt att mitt arbete uppskattas av fler än eleverna på skolan, säger Ivan.

– Ivan är ambitiös i sitt arbete och uppskattad av eleverna. Det är väldigt roligt att ha medarbetare av den här kalibern, säger Bo Norrman, enhetschef för restaurangenheten.

Lone Skans, köksmästare på Rönnbyskolan, var också nominerad till Årets skolkock. Lövängsskolan var dessutom nominerad i kategorin Årets skolrestaurang.

White guide junior

Syftet med White Guide Junior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor och skolor runt om i Sverige. Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i skolor och förskolor. Priser delades ut i 13 kategorier inom offentlig gastronomi under White Guide Junior-galan.

För mer information om White guide junior: www.whiteguidejunior.com

För mer information

Bo Norrman, enhetschef Restaurangenheten
Telefon: 021-39 81 03

Ivan Henriksen, köksmästare Lövängsskolan
Telefon: 021-39 44 46

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås