Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

75 tips på kulturprogram i stadsdelarna

Foldern Kultur i stadsdelarna nr 3/2014 är nu klar och innehåller tips på 75 kulturprogram runt om i Västerås under september och oktober. Programmen vänder sig till såväl barn och ungdomar som vuxna. Här är ett urval av programmen.

Byteatern från Kalmar gästar Råby Centrum i Riksteaterns regi med föreställningen En stund till, där Lars Sonnesjö och dockan Signe gör en föreställning om att bli äldre. På samma ställe gör Zinat Pirzadeh sin mycket uppmärksammade stand up-föreställning Bakis i burkan. Råbys egen variant på Kulturnatten går under namnet Råby kulturkväll och går av stapeln i oktober. Då fylls hela centrumhuset med kultur. Nya kultur- och fritidscentret Knytpunkten vid Fredriksbergsbadet invigs den 6 september med en uppsjö av program och aktiviteter.

Mattias Enn, estradören med osviklig känsla för mellan- och efterkrigstidens revytradition, gästar Västerås och Oxbacken. Liz Hurricane & Ken East framför 50-talsmusik i Tillberga. 

För barn bjuds det bland annat på Bas och bus med bland andra Kerstin Wikström, välkänd från Björnes magasin. Orkester Pop, det vill säga Mija och David, är också Bolibompa-kändisar och ger Jag slog en kille idag! på bland annat Önsta. Tommy Log gästar Bäckby i en höstlovsfest för alla. Lokala storheter som Filiokus Fredrik och Håkan Fernqvist är också i farten i stadsdelarna.

Stadsdelsfesterna duggar tätt i början av september, med Bäckby Torgfest den 4 september och Vallbydagen den 7 september. Musikcaféer är en populär form, här ryms både spelmansmusik och jazz, allsång och musik från operett och film, i kombination med gott fika, mat och dryck eller som pubafton. Musikcaféer anordnas bland annat på Bäckby, Herrgärdet, Oxbacken, Rönnby, Skallberget, Skiljebo, Tillberga och Vallby. Man kan lyssna till Ådalens poesi på Bäckby, gå på Filosofiskt café på Oxbacken eller besöka Vallby friluftsmuseums Äppelvecka.

Taste the Music vänder sig till tjejer 13–25 år och innebär en konsert med Rebel Girls band, bland annat By the Way följt av musikworkshops där man provar att spela på instrumenten. Hammarby och Bäckby gästas av detta musikprojekt vid fyra tillfällen.

Foldern Kultur i stadsdelarna nr 3/2014 finns inom kort på http://www.vasteras.se/ samt på biblioteken, i Stadshusets entré, på Turistbyrån och Culturen. Varmt välkommen att botanisera bland alla höstprogrammen, här finns något för varje smak!

För mer information:
Kerstin Klingmann, Västerås kulturcentrum, kerstin.klingmann@vasteras.se, 021-39 14 65

 

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås