Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

70 år sedan befrielsen av Auschwitz – inbjudan till mediaträff

Den 27 januari 1945 befriades Auschwitz, ett av nazisternas största koncentrations- och förintelseläger. Årsdagen av denna händelse högtidlighålls sedan 1999 som en nationell minnesdag över Förintelsens offer. Det är en dag för alla som vill manifestera sitt engagemang mot intolerans och främlingsfientlighet.

Inbjudan till mediaträff
Media inbjuds till en träff om hur 70-årsjubileet av befrielsen kommer att uppmärksammas i Västerås.
Tid: fredag 16 januari kl. 11.30
Plats: Stadsbibliotekets hörsal
Info: Arbetsgruppen för Förintelsens minnesdag i Västerås finns på plats för att berätta om programmet; se även bifogad folder och programaffisch. Utställningen ”70 år sedan befrielsen – vittnesmål från de som var med” från Forum för levande historia visas. Erika Aronowitsch, nationell samarordnare för högtidlighållandet av Förintelsens minnesdag, medverkar.

Invigning av utställning
I direkt anslutning till mediaträffen, kl. 12.15, invigs ovan nämnda utställning med tal av biskop Thomas Söderberg och smakprov ur Kammarmusikprogrammets vid Mälardalens högskola kommande konsert ”I never saw another butterfly” byggd på dikter skrivna av barn och ungdomar i förintelseläger.

För mer information:
Kerstin Klingmann, kultursekreterare Västerås stad, kerstin.klingmann@vasteras.se 021-39 14 65

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås