Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

2016 firar stadsbiblioteket 60 år

Välkommen på pressträff fredagen den 5 februari klockan 14.00 i entréhallen på huvudbiblioteket, Biskopsgatan 2. Vi presenterar vår fotoutställning och informerar om allt spännande som händer under året. Bibliotekschef Eva Matsson och avdelningschef Karin Ramnerö finns på plats och svarar på era frågor.

Västerås stadsbibliotek öppnade i nuvarande lokaler den 10 februari 1956. Huset ritades av arkitekt Sven Ahlbom.

Några av våra aktiviteter under jubileumsåret
Vi firar med en utställning med arkivbilder. Du hittar fotografierna runt om i huset, placerade ungefär på samma plats där de är tagna. Dessutom finns några bilder på fackbiblioteket som byggdes 1990. Under året kommer arkivbilder även att visas på våra stadsdelsbibliotek.

Under året arrangeras flera jubileumsprogram. Först ut är Anders Lif som kommer till hörsalen måndagen den 15 februari klockan 19.00. Under temat Bilder från ett svunnet Västerås berättar han om hur kvarteren och staden såg ut innan huvudbiblioteket byggdes 1956. Och om hur biblioteket kom till. Onsdag 9 mars 2016 fortsätter vi med Niklas Ulfvebrand. 19.00 i hörsalen presenterar han sitt program Han ser farlig ut om arkitekt Sven Ahlbom och det modernistiska Västerås.
I maj visas huvudbibliotekets konstnärliga utsmyckning av Eva Borgegård, Västerås konstmuseum, och i sommar blir det allsång i Botaniska trädgården samt en jubileumskonsert med Västerås sinfonietta.

Detta är bara ett axplock av alla roliga aktiviteter som sker på Västerås stadsbibliotek under året. Kom gärna till huvudentrén på fredag 14.00 så berättar vi mer.

Välkommen att upptäcka vår historia!

För mer information 
Eva Matsson, bibliotekschef
Telefon: 021-39 46 15

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås