Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

17,2 miljoner i föreningsstöd till stadens idrottsföreningar

Den 28 januari beslutade Kultur- idrotts- och fritidsnämnden hur föreningsstödet för stadens idrottsföreningar ska fördelas för 2014. Budgeten för året är 23,1 miljoner och nu fördelas stödet bland de föreningar som har kalenderår som verksamhetsår. Vilket stöd varje förening får baseras på föreningens verksamhetsplan, samt en bedömning utifrån tio parametrar som är fastställda av nämnden.

Totalt fördelas nu 17,2 miljoner kronor ut till 78 olika föreningar. Resterande fördelas till de föreningar som har ett brutet verksamhetsår. Dessa ansöker om föreningsstöd före första mars.

2014 bjuder på stora idrottsarrangemang i staden. Som ett axplock kan nämnas svenskt mästerskap i skytte vecka 21-27 juli, nordiskt mästerskap i Minimoto och både svenskt och nordiskt mästerskap i Voltige.

Vill du veta mer om föreningsstödet, vänligen kontakta:
Göran Jonsson, Föreningskonsulent för idrottsföreningar
Telefon: 021-39 19 81
E-post: goran@jonsson@vasteras.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås är årets studentstad

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås