Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

10-årsjubileum för Try it IDA

För tionde året i rad arrangeras Västerås största barn- och ungdomsarrangemang Try it IDA. Genom try it IDA ger vi barn och ungdomar i åldrarna 10-15 år möjlighet att gratis prova på olika idrotter och kulturaktiviteter med förhoppningen att locka fler till föreningslivet.

-20 föreningar är med och ordnar fotboll, innebandy, parkour, teater, lajv, dans, bandy, konståkning, basket, skapande verksamhet och mycket annat. Jag tror att alla kan hitta något som de gillar, säger Benny Köpsén, vägledare IDA.

När: klockan 10.00–15.00 den 3-7 augusti och 10-14 augusti
Var: I hallar och på planer som alla ligger på Rocklundaområdet nära Swedbank Park. Mottagning och guidning till Try it IDA-området kommer att finnas utanför Swedbank Park.
 
Gratis buss med VL dit och hem

Alla får ett deltagarkort som berättigar till gratis bussresor med VL till och från Try It IDA. Busskortet gäller mellan klockan 9.00 och 16.00 de dagar som arrangemanget pågår. Vattenflaskor delas ut från Mimer och Mälarenergi.

-Man kan komma och gå som man vill under de här dagarna. Vill man stanna en hel dag är det bra att ta med något att äta för att orka. Möjlighet att köpa mat på Rocklundaområdet finns, säger Benny Köpsén, vägledare IDA.

Try it IDA utvecklar unga ledare

Leder aktiviteterna gör andra äldre ungdomar vilket ger föreningarna möjlighet att utveckla ledarskapet för unga ledare. Under vecka 31 utbildas ledarna i hur de ska bemöta, ta hand om och engagera andra barn och ungdomar.

Try it IDA är ett samarbete mellan Västerås stad och föreningslivet och ingår som en del av EU projektet "Be healthy" där Västerås samarbetar med Italien, Spanien, Slovenien och Österrike för att hitta nya sätt att uppmuntra ungdomar att röra på sig mer för att förbättra sin hälsa, både fysiskt och psykiskt.

 

Try it IDA:s webbplats
www.tryitida.se

Kontaktpersoner
Ann-Cathrine Linér, områdessamordnare 39 84 07
Helen Sangemark, samordnare 39 88 05
Benny Köpsén, vägledare IDA 39 30 87

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Västerås finns en mångårig tradition av innovativa lösningar och ett brett tekniskt kunnande. Men här finns också det trygga och trivsamma Västerås. En stad där samverkan i olika former föder framgång. En stad där människan och tekniken lever i en framgångsrik symbios.

Jobba i Västerås stad

Gå i skola i Västerås

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås