Gå direkt till innehåll
Wijkmanskaelever har besökt Luleå Tekniska Universitet

Nyhet -

Wijkmanskaelever har besökt Luleå Tekniska Universitet

Elva elever från Wijkmanska gymnasiet har besökt Luleå Tekniska Universitet. Eleverna som medverkade vid besöket går alla inriktningen Arkitektur och Design på Teknikprogrammet på Wijkmanska gymnasiet.

Eleverna är alla intresserade av Samhällsbyggnadsteknik, ett område som Luleå Tekniska Universitet erbjuder inom vidare studier.

Vid besöket fick eleverna också information om vidare studier inom matematik och fysik och väg- och vattenbyggnad, något som också intresserade eleverna.

Eleverna fick vara med om ett digert program, där de bland annat guidades runt på Universitetet av studenter och besökte ett av de studentboenden som finns runt Universitetet.  Eleverna fick också en introduktion i arkitekturhistoria och en inblick i utbildningen Civilingenjör och Arkitektur.

Besöket avslutades med en workshop som gick ut på att eleverna fick arbeta i grupper med att rita och skapa det perfekta studentboendet, på en yta av 22 kvadratmeter. Därefter fick eleverna redovisa sina idéer och förslag för arkitekturstudenter.

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås