Gå direkt till innehåll
Wijkmanska gymnasiet framhålls som framgångsexempel

Nyhet -

Wijkmanska gymnasiet framhålls som framgångsexempel

I mars anordnade Ratio – Näringslivets forskningsinstitut - en konferens om betydelsen av såväl praktik som arbetsplatsförlagt lärande. Konceptet Teknikcollege framhölls som ett framgångsexempel vid flera tillfällen under konferensen, där bland annat näringslivsminister Annie Lööf, riksdagsledamoten Ibrahim Baylan och statssekreterare Bertil Östberg medverkade.

I Västerås finns ett teknikcollege, Wijkmanska gymnasiet. Rektor Peter Stenberg var talare på konferensen och berättade om hur Teknikcollege Mälardalen arbetar med regional samverkan och Wijkmanska gymnasiets tekniska utbildningar lockar fler och fler elever som sedan har stora möjligheter att få jobb efter avslutad utbildning.

- Samarbetet gagnar såväl våra elever som företagen. Eleverna utvecklas och får värdefulla erfarenheter och företagen får tidigt kontakter med blivande anställda som verkligen får de kunskaper företagen vill ha, menar Harri Levänen, utvecklare på Wijkmanska gymnasiet och medlem av utvecklingsgruppen för Teknikcollege.

Wijkmanska gymnasiet samarbetar med såväl stora som små teknikintensiva företag i Västerås och skolans elever har alla regelbundna kontakter med industri och näringsliv, genom praktik, jobbskuggning, sommarjobb och samarbeten av olika slag. På skolan finns El- och Energiprogrammet, Industritekniska programmet och Teknikprogrammet.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås