Gå direkt till innehåll
Lekplatsen vid Lasse Färnlöfsplats på Öster mälarstrand i Västerås. Foto: Västerås stad/Per Groth.
Lekplatsen vid Lasse Färnlöfsplats på Öster mälarstrand i Västerås. Foto: Västerås stad/Per Groth.

Nyhet -

Västerås stad söker ny stadsbyggnadsdirektör

Västerås stad söker en ny stadsbyggnadsdirektör som med engagemang och beslutsamhet vill utveckla staden utan gränser. Vill du driva utvecklingen av en attraktiv, levande, trygg och säker stad? Då har du samma ambitioner som stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad.

Efter 10 år som stadsbyggnadsdirektör väljer stadsbyggnadsdirektör Lotta Lindstam att gå i pension i januari 2018.

– Det har varit fantastiska år i Västerås stad, säger stadsbyggnadsdirektör Lotta Lindstam. Det känns att jag arbetar i ”staden utan gränser” – staden där allt är möjligt.

– Markföroreningar, störningar eller att kommunen inte äger marken är inget hinder för att utveckla ett område. Det finns många roliga udda projekt såsom actionbad och hotell i ett gammalt ångkraftverk eller ett område med trekantiga höghus och parhus i tvåvåningar eller ett designat fjärrvärmeverk med en vacker lagerbyggnad med cedumtak, Berättar Lotta Lindstam och fortsätter.

– Framförallt har Västerås ett stort fokus på stadsbyggande! Samarbetet mellan aktörerna är extremt gott. Men bäst av allt är de fantastiska medarbetarna på förvaltningen och att vi både presterar och har kul, avslutar Lotta Lindstam.

Västerås är Sveriges sjätte största stad och en av de mest snabbväxande städerna. Ett resultat av den offensiva expansionen av hela kommunen har lett till ett stort intresse från flera aktörer som vill etablera sig i vårt område.

Stadsbyggnadsförvaltningen i Västerås stad har omkring 80 medarbetare fördelade på sex avdelningar men expanderar och växer. Här arbetar arkitekter, samhällsplanerare, lantmätare, trafikplanerare och ingenjörer tillsammans med nämndsekreterare, kommunikationsstrateg och kvalitetssamordnare.

Västerås stad är stolta över vårt goda samarbete över avdelningsgränserna och över förvaltningsgränser. I staden samverkar vi ständigt med många aktörer. Så tror vi att man skapar ett effektivt och kvalitativt samhällsbyggande. Vi är en stark och självgående förvaltning med mycket kompetenta medarbetare och genomgående bra resultat.


Länk till platsannons
https://recruit.visma.com/External/OJCustomer3/Assignmentview.aspx?guid=91FD0238-BAA9-496E-8B91-86E5BB200627&guidGroup=4c16f1e9-eb5f-48da-a017-3d822941219f
Sista ansökningsdag är söndagen den 10 september.


Kontakt
Stadsdirektör Bo Dahllöf, telefon: 021-39 11 04
 HR-konsult Eva Sundqvist Härdevik, telefon: 021-39 77 06

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås