Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Västerås stad arrangerar ceremoni för nya medborgare

6 juni uppmärksammas de personer blivit svenska medborgare i Västerås under 2021 vid en ceremoni i stadshuset. Det var 1220 personer i Västerås som blev svenska medborgare under 2021. 150 av dem har tackat ja till att delta vid en ceremoni för att uppmärksamma deras svenska medborgarskap. Klockan 10.00 den 6 juni välkomnas de till stadshuset. Därefter följer musikunderhållning på borggården av trubaduren Janke Jönsson och tal av kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S). Vid klockan 11.30 blir det musik av Västerås Stadsmusikkår. Deltagarna går sen i en gemensam flaggparad till Djäkneberget och nationaldagsfirandet där.

De som blev nya medborgare 2021 har fått inbjudan till ceremonin och fått anmäla sig om de kan och vill närvara. Anmälningstiden har nu gått ut och det går inte att komma till ceremonin oanmäld.

Om ceremonin

Den 1 april 2015 trädde en lagändring ikraft, Ett medborgarskap som grundas på samhörighet. Det innebär bland annat att kommunerna ska anordna ceremonier för nya svenska medborgare i syfte att högtidlighålla deras nya medborgarskap.

För mer information

Anders Teljebäck (S) kommunfullmäktiges ordförande 021- 39 12 62

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås