Gå direkt till innehåll
Fredrik Söderlund, utvecklare inom Västerås stads förskolor, tog den 26 oktober 2023 emot Guldäppeljuryns Särskilda Pris 2023.
Fredrik Söderlund, utvecklare inom Västerås stads förskolor, tog den 26 oktober 2023 emot Guldäppeljuryns Särskilda Pris 2023.

Nyhet -

Utvecklare inom förskolan har belönats med Guldäppeljuryns Särskilda Pris 2023

Fredrik Söderlund, utvecklare inom Västerås stads förskolor, fick igår den 26 oktober ta emot Guldäppeljuryns Särskilda Pris 2023. Priset delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners.

Fredrik har en bakgrund som förskollärare och specialpedagog och arbetar sedan 10 år som utvecklare för digitaliseringen i Västerås Stads förskolor. Han är en av fyra framstående inspiratörer-debattörer-utvecklare som mottagit årets utmärkelse.

- Givetvis ger det en energiboost när sitt arbete uppmärksammas, inte minst när det är en nationell utmärkelse och förskolan åter sätter Västerås på kartan! Just kring hur vi arbetar med digitaliseringsfrågor och hur vi har gjort det över lång tid gör att vi fortfarande ligger i framkant. En långsiktighet där vi är många som ska känna sig delaktiga i denna utmärkelse, säger Fredrik.

- Det roligaste med mitt uppdrag är just att jag har möjligheten att arbeta så nära verksamheten, både med den täta kontakten med lärcoacher och rektorer. Att få möjlighet att, till exempel i mina lärgrupper ute på förskolorna, få vara med och påverka hur vi tänker kring våra digitala verktyg, att skapa ett tydligt varför. De digitala verktygen kan vara en accelerator för undervisning och det är en skyldighet sett till vår läroplan att ge våra barn en grundläggande adekvat digital kompetens, fortsätter Fredrik.

Juryns motivering:

"Fredrik är sedan tio år tillbaka central utvecklare för Västerås förskolor. Med en bakgrund som förskollärare har han under många år arbetat med förskolans lärspridare, personalens delande och kunskapsutveckling. Fredrik bidrar till att sätta förskolans arbete och digitalisering på kartan i hela landet. Han är en efterfrågad föreläsare och inspiratör som knyter ihop läroplanen och förskolans undervisning och praktik med digitala arbetssätt. Fredrik gör professionens erfarenheter synliga och deras röster hörda."

Om Guldäppeljuyns Särskilda Pris

Guldäpplejuryns Särskilda Pris delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners. Priset delas ut till en eller flera personer, oftast utanför lärarkåren, som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier. I år har juryn valt att rikta ljuset mot förskolan.

Läs mer om priset på diu.se

Länk till extern webbplatsFokus: barns undran, lärande, trygghet – och röster i världen – Guldäpplet (diu.se)

Kontakt och mer information

Fredrik Söderlund, utvecklare inom Västerås stads förskolor, 021-39 20 42

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås