Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Upphandling av snöröjning kan spara 53 miljoner kronor.

Västerås stads upphandling av snöröjning på de stora trafiklederna i tätorten kan sänka kostnaden med 53 miljoner kronor under en sexårsperiod jämfört med idag.

Det är innebörden i det tilldelningsbeslut som tekniska nämndens arbetsutskott beslutade om i går eftermiddag.

Företaget som vann upphandlingen är Svevia, före detta Vägverket produktion.

De stora trafiklederna omfattar cirka 20 mil gator för busstrafik och annan tung trafik. Avtalet gäller från i höst och i tre år med möjlighet till förlängning i 1 + 1 + 1 år, alltså som längst till 2022. Beräkningen är gjord på en normalvinter. Kraven på kvalitet är desamma som tidigare.

Idag utförs uppdraget av företaget M4.

För en tid sedan handlades gatu- och parkdriften i östra delen av Västerås upp. Den upphandlingen kan innebära en besparing på 39 miljoner kronor på sex år. Tillsammans med upphandlingen av vinterväghållningen på de stora trafiklederna kan tekniska nämnden minska kostnaden med 92 miljoner kronor de kommande sex åren.

-Vi är mycket nöjda över dessa lyckade upphandlingar. Västerås stad har ett besvärligt ekonomiskt läge och de pengar vi nu sparar ökar möjligheten att även i fortsättningen kunna erbjuda funktionella och attraktiva gator och parker till västeråsarna.

Det säger tekniska nämndens ordförande, Jazmin Pettersson, i en kommentar.

För mer information

Jazmin Pettersson
Ordförande, tekniska nämnden
073-837 24 10
 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås