Gå direkt till innehåll
Stipendieutdelning på Hahrska gymnasiet

Nyhet -

Stipendieutdelning på Hahrska gymnasiet

Torsdagen den 4 juni delades stipendier ut till eleverna på Hahrska gymnasiet. Stipendieutdelningen hölls under avslutningen för årskurs ett och två. Det var ett tiotal duktiga elever från såväl Bygg- och anläggningsprogrammet som VVS- och fastighetsprogrammet som erhöll stipendier för väl genomförda studier och goda yrkeskunskaper. Två av stipendiaterna var Hugo Sundblad, som fick pris som årets byggelev och Andreas Kihlgren, som blev årets plåtslagare.

-Det här är en ovanlig avslutningsdag. Det är nämligen den sista vi håller i våra nuvarande lokaler. Nästa år så finns vi i våra nya, fina lokaler i Kopparlunden, något som jag är övertygad om kommer bli fantastiskt för er elever, sade Jan Oskarsson under sitt tal till eleverna.

Årets Bygmastipendiater blev Adam Enterkrans och Rasoul Husseini.

-Vi delar ut stipendiet både för att lyfta fram duktiga elever men också för att uppmuntra elever till att välja och stanna kvar i branschen. Det finns gott om jobb för dem som satsar på en byggutbildning, förklarade Daniel Lundell, platschef på Bygma, som delade ut Bygmastipendierna.

Möjligheten till framtida jobb lyftes även fram av Jan Oskarsson.

-Vi vet att ni som nu avslutar era studier går en ljus framtid till mötes, avslutade Jan Oskarsson sitt tal.

En nyhet för i år var även att diplom delades ut till årets APL-företag. Det stipendiet gick till PEAB. Även Dennis Westerberg fick, i egenskap av årets APL-handledare, ett diplom.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås