Följ Västerås stad

Skiljeboskolan deltar i ett EU-finansierat projekt

Nyhet   •   Jun 29, 2015 10:33 CEST

Skiljeboskolan deltar i ett EU-finansierat Comeniusprojekt. Under våren har de haft besök från England, Holland och Frankrike. Temat för projektet är återvinning.

Elever och lärare från Skiljeboskolan och från skolor i England, Holland samt Frankrike gästade bland annat VafabMiljö, en Älgsafari i Kungsbyn och Asköviken. Som en del av besöket genomfördes också en konferens kring miljömålen för de olika länderna.

Samarbete med team återvinning
Under två år (2013-2015) har Skiljeboskolan samarbetat med England, Holland och Frankrike i ett Comeniusprojekt som heter Enterprise and sustainability. Det är eleverna i årskurs 8 och fem lärare på Skiljeboskolan som deltar i EU-projektet. Tidigare under projektet har arbetsgruppen arbetat med vatten- och energifrågor.

EU-finansierat projekt
Comeniusprojektet är ett EU-finansierat projekt med temat miljö och hållbar utveckling. Syftet med Comeniusprojektet är, förutom temafördjupningen, att stärka banden mellan de olika länderna. Elever från de olika länderna får bland annat besöka varandra i respektive hemland vilket leder till möjlighet att skapa livslånga vänskapsband och minnen för livet.
 
- Fördelarna är många för våra elever som deltar i Comenuisprojektet. Vi ser tydligt att de utvecklar sina språkkunskaper och får en chans att vidga sina vyer, berättar Carin Karlsson lärare på Skiljeboskolan.

Kontakt och mer information 
Carin Karlsson, skolambassadör för EU och lärare på Skiljeboskolan
Tfn direkt 021- 39 09 38
E-postadress: carin1.karlsson@skola.vasteras.se