Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Sista ansökningsdag till förstelärartjänsterna


I Västerås stad Skolverksamheter kan tillsvidareanställda lärare just nu söka tjänst som förstelärare. Den 9 mars går ansökningstillfället ut för förstelärartjänsterna.


Förstelärartjänsterna ingår i en nationell reform som innebär att kommuner och enskilda huvudmän, från och med juli 2013, kan skapa karriärtjänster för lärare. Syftet är att göra läraryrket mer attraktivt och att säkra god undervisning för elever. Reformen gäller alla skolformer utom förskola.
I förstelärarnas uppdrag ingår ett utökat ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet på skolan med uppdraget följer en löneökning på 5 000 kronor i månaden.


 – Jag är mycket glad att vi nu kan erbjuda ytterligare 131 förstelärartjänster i Västerås stad. Förra året tillsatte vi 47 förstelärare och nu går vi ut med en ny annons. Dessa karriärstjänster ger en unik möjlighet att fördjupa sig i det pedagogiska uppdraget, och därigenom i ännu högre grad utveckla kvaliteten i undervisningen och stötta våra barn och elever att nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, säger Jan Lindblom, direktör på barn- och utbildningsförvaltningen.

Ansökningstiden går ut den 9 mars.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås