Gå direkt till innehåll
Saluhallen Slakteriet – månadens klimatsmarta företag!

Nyhet -

Saluhallen Slakteriet – månadens klimatsmarta företag!

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete. Månadens klimatsmarta företag är Saluhallen Slakteriet som har ett genomtänkt koncept med bra råvaror, ekologiskt och närproducerat vilket innebär korta transportvägar som håller nere koldioxidutsläppen. De har även en pedagogiskt utformad Kretsloppshall där besökare även kan få kunskap om hur kretsloppet fungerar.

– Det är viktigt att miljötänket genomsyrar verksamheten. Alla måste ta ställning för att kommande generationer också ska kunna leva här, betonar Greger Johansson, som är en av initiativtagarna till Saluhallen Slakteriet.

Läs mer på http://ccvasteras.se/forebilder/saluhallen-slakteriet/

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och förebilder som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete.
http://ccvasteras.se/fantastiska-forebilder/

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 021- 39 28 35
Saluhallen Slakteriet, Greger Johansson, 021-38 33 84


Ämnen

Taggar

Regioner