Gå direkt till innehåll
Sagan om Snövit i ny tappning på Carlforsska gymnasiets scen

Nyhet -

Sagan om Snövit i ny tappning på Carlforsska gymnasiets scen

Den 16 mars 2013 är det premiär för Carlforsskas musik-, dans- och teaterföreställning En snövit saga. Föreställningen bygger på den klassiska sagan om Snövit och de sju dvärgarna och rymmer både mystik, girighet, dygd, synd, kärlek och svek.


”I staden Utopia bodde en liten flicka. Kring henne stod ett skimmer, bländande som gnistrande sol i nysnö, vilket gjorde att hennes mor gav henne namnet Snö.”


Föreställningen handlar om flickan Snö, som bor i staden Utopia. Snö fick sitt namn för att det runt henne stod ett skimmer, bländande som gnistrande sol i nysnö. Snö är nyfiken på världen och det som finns utanför staden Utopias murar. I en annan stad, där synd och laglöshet råder, bor en prins som är besatt av en förtrollad spegel. Med hjälp av de sju dödssynderna försöker han locka Snö till sig.
 
-Tanken med föreställningen är inte bara att göra en kul grej med inriktningarna, utan att även få publiken att reflektera över temat dygd och synd. Värderingar som funnits kring dessa och hur det ser ut idag. säger Arina Katchinskaia, elev på teaterprogrammet.

- Vi vill få dig att tänka till, menar Arina.

Föreställningen har skapats av avgångselever och lärare från Carlforsskas estetiska program. 85 talangfulla avgångselever deltar i en färgsprakande, fartfylld och nytänkande sagoberättelse. Missa inte att se den på Carlforsska gymnasiets scen.

Offentliga föreställningar:
16 mars kl 19:00
20, 21 och 22 mars kl 19:00

Biljetter kan köpas via ticnet.se och på plats 1 timme innan föreställning.
Pris för vuxna: 150 kr inklusive serviceavgift
Pris för barn och ungdomar upp till 18 år/ studerande/ pensionärer: 80 kr inklusive serviceavgift
Plats: Scenen, Carlforsska gymnasiet
  
 


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås