Gå direkt till innehåll
Elever från Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet utanför Tranellska gymnasiet.
Elever från Hotell- och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet utanför Tranellska gymnasiet.

Nyhet -

Rektor på Tranellska gymnasiet får en unik utnämning

Inom världsorganisationen Worldchefs får Marcus Hallgren, rektor på Tranellska gymnasiet en unik utnämning. Nyligen utsågs han till ordförande för utbildningskommittén inom världsorganisationen för kockar.

Tranellska gymnasiet är en hotell- och restaurangskola och rektorns utnämning innebär flera fördelar för eleverna på skolan. 

- Det här medför att vi får ett större kontaktnät globalt, och att våra elever får möjlighet att få en internationell certifiering. Det gäller både gymnasieeleverna och vuxenstuderande på skolan. Dessutom blir Tranellskas elever förebilder för svenska gymnasieskolor och det svenska skolsystemet på restaurang- och bagerisidan mot världsorganisationen Worldchefs, berättar Marcus Hallgren. 

Marcus Hallgren får nu en hög position i världen inom utbildning för kockar och bagare. En svensk har på 2000-talet haft ordförandeskapet men då inom tävlingskommittén på Worldchefs. Idag är Marcus Hallgren den enda ordinarie svenska ledamoten i en kommitté inom Worldchefs.

- Det här är ett riktigt hedersuppdrag för mig. Det är även ett kvitto på mitt brinnande intresse för ungdomar och utbildning, både i Sverige och i världen. Det är ett ideellt uppdrag och en del av mitt fritidsintresse, säger Marcus Hallgren.

Kontakt och mer information

Marcus Hallgren
Rektor Tranellska gymnasiet, Västerås stad
Telefon: 021-39 74 44
E-post: marcus.hallgren@vasteras.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås