Gå direkt till innehåll
​Q-Tagg - Månadens klimatsmarta företag

Nyhet -

​Q-Tagg - Månadens klimatsmarta företag

Varje månad utser Climate Challenge Västerås (CCV) ett klimatsmart företag som jobbar aktivt för att vara ett föredöme i sitt miljö- och klimatarbete. Månadens klimatsmarta företag är Q-Tagg som med uppfinningsrikedom och avancerad teknik utvecklar system som minskar bränsleförbrukningen på havsgående fartyg. Några procents bränslebesparing på de stora fartygen betyder mycket för rederiernas ekonomi. Men också för miljön och klimatet.

Tomas Lindqvist, en av Q-taggs delägare, berättar att de arbetar nära kunderna för att få fram de bästa lösningarna.

– Vi får reda på mycket när vi är ute och träffar våra kunder, de har många bra idéer som vi kan utveckla vidare.

Bland annat har företaget ett forskningsprojekt tillsammans med Maersk Line, det stora danska rederiet som äger några av världens största containerfartyg. Andra exempel på kunder är Viking Line och Stena Line. Q-Tagg ger sina kunder garanti på energibesparingar.

CCV fungerar som en motor för förändrad syn på klimatfrågan och en inspiratör för ett nytt sätt att se på företagande. I Västerås finns det många företag som har goda förutsättningar att vända klimatproblem till en affärsmöjlighet. Ett medvetet klimatarbete kan ge nya kunder och många företag menar att deras klimat- och miljöarbete gett dem konkurrensfördelar och ökad konkurrenskraft.

Läs mer:
I CCV samlar vi kompetenser, rådgivare, samarbetspartners och klimatsmarta företag som företagare kan ha stor nytta av i utvecklingen av sitt klimatarbete.

Mer information:
Climate Challenge Västerås, Theresa D'Errico, 021- 39 28 35
Tomas Lindqvist, Q-Tagg R&D AB, 070-534 77 00

Foto: Q-Tagg

Ämnen

Taggar

Regioner