Gå direkt till innehåll
Från vänster: Daniel Claesson, Sara Jansson, Hampus Hagman och Karin Heintz.
Från vänster: Daniel Claesson, Sara Jansson, Hampus Hagman och Karin Heintz.

Nyhet -

Prisade pedagoger och skolledare

Idag har Pedagogiska priset och Skolledarpriset 2022 delats ut till framstående pedagoger och skolledare i Västerås. Priserna delades ut av ordförandena i de pedagogiska nämnderna vid fyra ceremonier. Priset på 25000 kronor ska gå till fortbildning, studieresa eller liknande.

Pristagare Pedagogiska priset

Daniel Claesson, förskollärare Kristiansborgs Förskola, med motiveringen:

För att du är fantastisk på att koppla ihop det barnen gör med läroplanen, så att föräldrar förstår hur det hänger ihop. Du och dina kollegor har också lyckats med konststycket att sätta fokus på att vara snäll. Du ser barnen och kan analysera situationer och relationer dem emellan.

- Är otroligt glad och stolt över detta pris. Att få spendera dagarna med alla härliga barn och att bli uppskattad för all kärlek, glädje och energi man lägger ner i sitt yrke gör mig väldigt stolt. Vill tacka för priset och nomineringen samt skicka ett stort tack till alla kollegor, föräldrar och framförallt alla barn för att de bidrar till alla härliga dagar, säger Daniel Claesson.

Kontakt: Kristiansborgs Förskola, telefon 021-12 54 80

Karin Heintz, danslärare Fryxellska skolan, med motiveringen:

För att du dagligen träffar många olika klasser och skapar ett stort engagemang på hela skolan i dansande form. Du samverkar även med andra danslärare och med musikprofilen. Du bidrar med en stor rörelseglädje då du med din kunskap i dans utmanar och lär eleverna att dansa på olika nivåer.

- Det har alltid varit betydelsefullt och viktigt för mig att varje elev ska känna sig välkomnad och sedd. Det gör mig mycket lycklig att jag blir tilldelad pedagogiska priset som ett erkännande för mitt arbete. Jag tar emot det med stor tacksamhet och ödmjukhet, säger Karin Heintz.

Kontakt: Fryxellska skolan, telefon 021-10 39 00

Hampus Hagman, förstelärare Carlforsska gymnasiet, med motiveringen:

För att du genuint bryr dig om skolan och eleverna. Du skapar förutsättningar för att eleverna ska lyckas genom att ha en enormt bra struktur i skolarbetet. Du fångar klassens intresse samtidigt som du lär ut om ämnet så att alla lyssnar och förstår. Du gör det enklare för eleverna att nå sina mål.

- Det är en enorm ära att få ta mot det här priset, framförallt med tanke på hur många skickliga pedagoger det finns i gymnasieverksamheten i Västerås. För mig personligen är jag överlycklig att ens bli nominerad, men att få vinna är verkligen ett mått på att man gör rätt saker i det dagliga arbetet, säger Hampus Hagman.

Kontakt: Carlforsska gymnasiet, 021-39 07 08

Pristagare Skolledarpriset

Sara Jansson, rektor Pettersbergs och Bergatrollets förskolor, med motiveringen:

För att du är en sann eldsjäl i arbetet med barn och barns rätt till utbildning. Du har blicken framåt och viljan att förändra skapar förutsättningar för dina medarbetare att höja kvaliteten i arbetet. Tillsammans skapar ni de bästa förutsättningarna för barn i utsatta områden med barnens bästa i fokus.

- Jag är överraskad, glad och stolt. Stolt över mina förskolor, Bergatrollet och Pettersberg. Stolt över mina medarbetare och barnen förstås. Att vi tillsammans jobbar mot samma mål. Barnens rätt till utbildning, att vi har de pedagogiska frågorna i fokus och vårt kompensatoriska uppdrag. Men jag är också stolt och glad över att tillhöra hela förskoleorganisationen. Jag är en del av en helhet. Allt hör ihop och skapar meningsfullhet, säger Sara Jansson.

Kontakt: Sara Jansson, telefon 021-39 33 17

Stort grattis till pristagarna!


Mer information om Pedagogiska priset och Skolledarpriset

Hanna Söderberg, sekreterare i kommittén för Pedagogiska priset och Skolledarpriset, barn- och utbildningsförvaltningen, hanna.soderberg@vasteras.se, 021-39 76 06

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås