Gå direkt till innehåll
Pris till Västerås i arbetet med stadsbyggnad

Nyhet -

Pris till Västerås i arbetet med stadsbyggnad

Västerås stad är snabbast och effektivast i Sverige när det gäller arbetet med planer och bygglov. I dag har stadsbyggnadsdirektör Carl Arnö tagit emot pris för stadens ledtidsindex vid en ceremoni i Stockholms Handelskammare.

Måttet kallas Nationellt Ledtidsindex och är ett mått som tittar på kommunernas förmåga att effektivt bidra till bostadsförsörjningen. Det är effektiviteten i plan- och bygglovsprocesserna som undersöks. Indexet mäter och väger samman ledtider, resurseffektivitet, servicegrad, produktionstakt och kommuntillväxt.

Initiativtagarna till undersökningen kring ledtidsindex är Bygg i Tid, Fastighetsägarna och Byggföretagen.

Vid ett seminarium i Stockholms Handelskammare tidigare i dag gick förstapriset till Västerås i kategorin Stora kommuner.

Stadsbyggnadsdirektör Carl Arnö var på plats för att ta emot priset för Nationellt Ledtidsindex.
– I Västerås har vi haft fokus på utveckling stadsbyggnadsprocessen sedan några år och då det är extra roligt att se att vi nu är bäst i landet! Det är engagerade ledare i olika delar av staden som tillsammans med kunniga medarbetare gör att vi lyckas. En kultur av samskapande där alla tar ansvar, hjälper varandra och bidrar med sin kompetens är en framgångsfaktor, säger Carl Arnö. Han fortsätter:

– Resultaten är fantastiska inom alla områden även om det är i detaljplaneskedet som vi utmärker oss allra mest. Effektiva processer är bra både för västeråsaren och för byggbranschen.

Här kan du läsa hela rapporten samt mer om hur Indexet har tagits fram:

https://www.initiativetbyggitid.se/ledtidsindex

Kontakt Västerås stad:
Carl Arnö, stadsbyggnadsdirektör:
Telefon 021-39 10 59 eller mejl carl.arno@vasteras.se

Ämnen

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås