Gå direkt till innehåll
Pris till Rudbeckianska för bästa mässmonter

Nyhet -

Pris till Rudbeckianska för bästa mässmonter

Rudbeckianska gymnasiet fick under en prisutdelning på Stadshuset i onsdags ta emot diplom för ”den monter som gett bäst och mest information” på årets gymnasiemässa. Titeln vann de för andra året i rad.

Mässan, som anordnas av Gymnasieantagningen i Västmanland, hölls i Bombardier arena 6-7 november. De besökande högstadieeleverna från länet fick rösta i två kategorier: den gymnasieskolas monter som var finast och den som gett bäst information.

Prisen delades ut av Eva Stenström, enhetschef för Gymnasieantagningen, samt Anders Teljebäck, ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Efter ceremonin bjöds det på kaffe och tårta.

Eleverna Marina Da Silva Correa och Julia Malmström som går andra året på Humanistiska programmet tog emot diplomet för Rudbeckianskas räkning.
– Jag känner mig jättestolt. Vi kände viss press eftersom vi vann titeln förra året och ville förstås behålla den, säger Marina.

Eleverna upplevde ett stort intresse från de högstadieelever som besökte mässan.
– Det var många nyfikna som ställde frågor i montern, och det kändes som att vi kunde svara på det de ville veta, säger Julia. Flera kände inte ens till att vårt program fanns - vi är den enda skolan i Västmanland som har Humanistiska programmet. Därför behöver vi nå ut till många, och det tror jag vi lyckades med, avslutar Julia.

På andra plats i samma tävlingskategori kom Carlforsska gymnasiet. Tävlingskategorin Finast monter vanns av Praktiska gymnasiet. Två elever som röstat på vinnarskolorna och som fick biobiljetter var Alva Thelin, Kristiansborgsskolan i Västerås och Julia Sivén, Hammarskolan i Surahammar.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås