Gå direkt till innehåll
Grupp med barn på matta.
Grupp med barn på matta.

Nyhet -

Pressinbjudan: Västerås stad och Bris sätter fokus på fler barn i förskolan och barn som lever i utsatthet

Barns utbildning börjar i förskolan. Här läggs grunden för barns framtida lärande. Sverige har ett skolsystem där förskolan är det första steget. Det barn lär sig i förskolan kan påverka hur det går senare i skolan, ända upp till gymnasiet.

Varje barn har rätt till en trygg uppväxt, liv och utveckling. Ändå finns det barn i Sverige som lever i utsatthet redan från ung ålder. Att tidigt upptäcka ett barns utsatthet för att därefter kunna erbjuda hjälp, kan vara helt avgörande för ett barns utveckling.

Under vecka 41 sätter Västerås stad fokus på att få fler barn i förskolan och genomför en kampanj med ett antal aktiviteter. Till exempel: brev till vårdnadshavare med barn som inte har plats i förskola med information om förskolans syfte och barns rätt till förskola, ny information på vasteras.se om vad förskola är och inlägg i sociala medier.

Veckan avslutas med Bris nätverksträff för alla som arbetar med barn. Anders Teljebäck, ordförande i kommunfullmäktige, medverkar och drygt 170 personer deltar i träffen. Under nätverksträffen får deltagarna chans att dela erfarenheter, fördjupa sina kunskaper och vara med och skapa möjligheter till samverkan tillsammans med andra som arbetar för och med barn i vår region. Bris presenterar också kunskapsrapporten ”Se mig – Rätten till stöd tidigt i livet”, som fokuserar på de yngsta barnen som lever i utsatthet.

När: Bris nätverksträff, torsdag 10 oktober 2024, klockan 13.00-16.30
Var: Syrianska kulturcentret, Narvavägen 90 i Västerås

Välkommen!

Kontaktpersoner
VÄSTERÅS STAD
Stina Pettersson, enhetschef för stöd och utvecklingsenheten och samordnare
Telefon: 021-39 18 05
E-post: stina.pettersson@vasteras.se

BRIS
Olivia Axelson, pressekreterare
Telefon: 076-101 33 11
E-post: olivia.axelson@bris.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås