Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan till flera händelser kopplat till jubileet, som gäller förskola, skola och pedagoger.

Nyhet -

Pressinbjudan till flera händelser kopplat till jubileet, som gäller förskola, skola och pedagoger.


Pressinbjudan till dans i Vasaparken

Välkommen till dansuppvisning den 25 maj kl 10.00 i Vasaparken. Dansen är ett av många uttryckssätt som barn i förskolan möter i sin utbildning. Cirka 150 barn från sju olika förskolor kommer att visa upp en dans som de tränat på under vårterminen på sin förskola. Uppvisningen blir första tillfället när barnen får möjlighet att göra dansen tillsammans. Förskolan är vår framtid och barnen vill visa upp att alla som vill och kan, kan dansa. Kom och dansa med oss!

Presskontakt: Malin Lundberg, 021-39 48 48, malin.lundbergh@vasteras.se

Pressinbjudan till pedagogens dag och utdelning av Rudbeckius jubileumspris för pedagoger

Vi välkomnar press och media till Pedagogens dag den 29 maj, klockan 9.30-13.00. Pedagogens dag är en inspirationsdag för att uppmärksamma skickliga pedagoger som under det gångna året framgångsrikt arbetat med jämlikhet och jämställdhet. Dagen kommer att bjuda på prisutdelning, panelsamtal, föreläsning och uppvisningar av gymnasieelever från olika skolor.

Vinnarna av ”Rudbeckius jubileumspris för pedagoger” - ett pris för pedagog eller arbetslag som har arbetat med jämlikhet och jämställdhet – presenteras och deltar i panelsamtal. Prisutdelningen sker klockan 10.30 och panelsamtalet börjar klockan 11.10.

Torbjörn Messing, särskilt sakkunnig i jämställdhet på Länsstyrelsen Västmanland föreläser om jämställd utbildning under 400 år. Hur såg det ut då? Hur ser det ut idag? Och vad händer i framtiden? Föreläsningen startar klockan 11.40.

Dagen bjuder även på dansuppvisning med elever från Estetiska verksamheter, Carlforsska gymnasiesärskola, samt modekavalkad som elever på Hantverksprogrammet, Hahrska gymnasiet har anordnat.

Presskontakt: Aurora Persson, 021-39 38 09, aurora.maria.persson@vasteras.se

Pressinbjudan till biblioteket och fantasifröknarna

Fantasifröknarna gästar biblioteket flera gånger under jubileumsveckan. Det är gastarna Elektra och Medea som dyker upp under jubileumsveckan för att hälsa på sin gamla vän Johannes Rudbeckius. Dessutom har de bestämt sig för att söka in på det anrika gymnasium han grundat, men det visar sig att de behöver hjälp med antagningsproven i matematik, svenska och engelska.

Det här är en föreställning för barn i förskoleåldern.

Fantasifröknarna kommer att vara på scenen på torget på biblioteket den 24 och 25 maj klockan 15.00, samt 26 maj och 29-31 maj klockan 10.00 och klockan 15.00. Passa även på att ta en titt på utställningen i Hörsalen på Västerås huvudbibliotek där ett urval av barns och elevers arbeten kopplat till jubileet visas upp.

Presskontakt: Karin Brangefält, 021-39 01 92, karin.brangefalt@vasteras.se

Pressinbjudan till Rudbeckianska gymnasiets öppet hus för allmänheten

Den 27 maj mellan 11.00-15.00 öppnar Rudbeckianska gymnasiet dörrarna för allmänheten. Under dagen kan du ta del av föreläsningar, lyssna på konsert av musikprofilen och Västerås Manskör, se skolans lokaler, titta på fotoutställning med kort från förr i skolans arkiv, se jubileumsutställning av äldre föremål som är bevarade på skolan, samt besöka skolans biologiska museum. Elever guidar i skolans lokaler under hela dagen.

Programmet med tider för konserter och föreläsningar finns på www.vasteras.se/rudbeckianska400ar

Presskontakt: Henrik Pettersson, 021-39 94 01, henrik.pettersson@vasteras.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås