Följ Västerås stad

NU ÖPPNAR ETT NYTT KULTURCAFÉ PÅ FREDRIKSBERG!

Nyhet   •   Sep 07, 2015 15:42 CEST

För ett år sedan öppnades ett nytt kultur- och fritidscentrum vid Fredriksbergsbadet på Råby, Knytpunkten. Men vad händer där egentligen?

Huset sjuder av aktivitet! Bland annat har ett återanvändningscentrum för förskolor växt fram, IK Franke har flyttat in och två kvällar i veckan har skolelever fått läxhjälp. Olika kulturverkstäder avlöser varandra. Och nu öppnar husets hjärta: caféet!

Till en början kommer Knytpunktens kulturcafé att ha öppet varannan onsdag (udda veckor) klockan 18–20. Caféansvarig är Diana Kambugu.

– Kultur måste skapas gemensamt och tillsammans blir ALLT roligare, säger Diana.
– Här är det besökarna som bestämmer. Jag ser fram emot att träffa varenda en. Tillsammans ska vi skapa aktiviteter, utveckla vårt kulturcafé och få det att växa.

Diana är kulturentreprenör och gillar sitt entreprenörskap.
– Men ännu roligare är det att se andra lyckas. Jag tror att besökarna med alla olika kulturer och sin kreativitet kan generera nya idéer och innovationer, något av betydelse för samhällsutvecklingen och framtiden. Tillsammans ska vi skapa ett kulturcafé fyllt av upplevelser, där vi har roligt tillsammans.

På premiärkvällen nu på onsdag, den 9 september klockan 18–20, bjuds det på gratis fika och möjlighet att dansa med Carlalina Selfors med rötter i Brasilien.

– Ta gärna med egen musik att dansa till, säger Carlalina.

Hon kommer att hålla i gratis danskurser på Knytpunkten varje måndag kväll under hösten. Knytpunktens skapande verksamhet i höst finns presenterat i en liten broschyr, som finns att ladda ner från stadens hemsida och kan också hämtas på till exempel kulturhus och bibliotek runt om i Västerås. Förutom dans bjuds bland annat på konstprojektet Ballongen, verkstäder i teater och cirkus och kvällar där man gör drakar inför nästa sommar. Även musik- och teaterföreställningar finns på programmet.

Ansvarig för kulturcaféet och för Knytpunktens utbud av skapande verksamhet i höst är Kultur-, idrotts- och fritidsförvaltningen inom Västerås stad.

Info:
Diana Kambugu, 0729-32 98 07, diana.kambugu@gmail.com
Kerstin Klingmann, 021-39 14 65, kerstin.klingmann@vasteras.se

Foto:
Diana Kambugu, foto: Sjöman Art
Fotot får endast användas i samband med publicering av detta evenemang. Behöver ni fotot i högre upplösning, hör gärna av er till: kerstin.klingmann@vasteras.se

Bilaga:
Foldern Skapande kulturverksamhet på Knytpunkten hösten/vintern 2015