Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Lärare på Hökåsenskolan utsedd till Årets lärare i Västerås kommun!

Christina Larsson på Hökåsenskolan har blivit utsedd till Årets lärare i Västerås kommun. Priset delas ut av organisationen Lärargalan och nomineringarna står eleverna för.

Hökåsenskolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6 och ett eget fritidshem. Christina Larsson som arbetat 15 år på Hökåsenskolan är lärare i årskurs 1-3 och nu också utsedd till Årets lärare i Västerås kommun.

-Jag blev enormt glad och smickrad över att ha blivit nominerad. När jag läste vad de skrivit i nomineringen kände jag att det jag vill förmedla i min lärarroll har nått fram. Man blir stärkt som lärare och vill bara fortsätta jobba med eleverna, berättar Christina Larsson.

Motivering till nomineringen:

Hej. Min lärare Tina Larsson är en lärare som verkligen tycker om sitt ämne matematik. Hon lär oss om tex klockan, geometri, division, gångertabellen och uppställning och jag tycker att hon förklarade så att jag förstår. Vi får jobba i böcker och digitalt och ibland med vår axelkompis. På lektionerna är det oftast arbetsro och vi har en bra gemenskap i klassrummet. Tina vill att alla barn ska vara med och känna att skolan är en bra plats. Tina jobbar för att vi alla ska trivas och lära oss saker. Hon reder ut bråk om det behövs och väntar inte till nästa dag. Jag tycker att Tina ska vinna hon är en mycket bra och snäll lärare.
- Från elev i årskurs 3 på Hökåsenskolan.

Hökåsenskolans arbetssätt och vision

Hökåsenskolans vision är att alla elever ska utvecklas och nå sin fulla potential. Arbetssättet på skolan utgår från en helhetssyn där elevens mående, sociala sammanhang och kunskapsinlärning hänger ihop, och är beroende av varandra.

Läs mer om skolans arbetssätt på www.vasteras.se/hokasenskolan

Kontakt och mer information

Jeanette Larnebo, rektor på Hökåsenskolan, 021- 39 44 00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås