Gå direkt till innehåll
Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S)
Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S)

Nyhet -

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) inför kommunfullmäktiges sammanträde 2 september 2021

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) säger såhär inför kommunfullmäktiges sammanträde 2 september 16.00:

"Välkomna tillbaka efter vad som jag hoppas har varit en fantastisk sommar och semester!

Nu är det nya tag inför hösten och fullmäktige kör igång med sitt arbete nu på torsdag 2 september. Vi hade ju tänkt att vi skulle ha en fullmäktigesamling med ordinarie och ersättare närvarande här i vår vackra fullmäktigesal, men tyvärr så vill vi vänta ett tag, tills vi ser hur utvecklingen av covid-19 ser ut under de kommande veckorna. Den här gången kommer det att vara så att vi kommer att ha 33 ledamöter närvarande här i fullmäktigesalen under hela sammanträdet, den första överläggningen. Resten av ledamöter och ersättare kommer att delta i sammanträdet digitalt.

Sedan kommer vi att ha ett särskilt beslutsmöte med de 33 som är närvarande här, det vill säga över hälften av fullmäktiges ledamöter. Så kommer det att se ut den här gången, men målet är att vi ska ha fysiska möten så fort det bara går.

Den här gången så är det väldigt mycket fokus på Kopparlunden. Vi har beslut om två exploateringsavtal och tre detaljplaner för hela Kopparlundsområdet. Det känns väldigt spännande inte minst för mig som har varit med väldigt länge under den här resan framåt att vi nu har kommit så långt att vi kommer att anta detaljplaner för Kopparlunden.

I övrigt så är det fyra motionsbehandlingar, tre interpellationer och några återrapporter och någon revisionsrapport. Den här gången har vi inte så jättemycket ärenden till kommunfullmäktige, vilket innebär att det kanske eventuellt blir lite kortare, men som ni alla vet ni som brukar följa fullmäktige så brukar det vara så att ledamöter och ersättare brukar se till så att vi använder den tid som vi har avsatt. Tidigast klockan 20.15 börjar beslutsmötet här i fullmäktigesalen. Innan dess är det debatt och överläggning kring våra ärenden.

Ni är hjärtligt välkomna att följa fullmäktiges möte. Det gör ni på vasteras.se eller via Öppna kanalen. Är det någon som vill komma hit så är ni välkomna att följa fullmäktige från läktaren. Vi är på väg mot sammanträden på ett mer normalt sett och på ett mer fysiskt sätt. Vi är inte riktigt där ännu men vi hoppas komma dit så fort som möjligt. Tack ska ni ha, ha en trevlig vecka så ses vi på torsdag!"

Mer information om Kopparlunden finns här.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås