Gå direkt till innehåll
Anders Teljebäck (S), kommunfullmäktiges ordförande
Anders Teljebäck (S), kommunfullmäktiges ordförande

Nyhet -

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) inför kommunfullmäktige 7 oktober 2021

-Det är 1 ½ år sen vi hade ett kommunfullmäktigemöte här i kommunfullmäktigesalen där alla ordinarie ledamöter och ersättare var närvarande. Nu är det dags igen. I onsdags släppte restriktionerna vilket gör att det inte finns några skäl för oss att ha digitala möten eller möten i andra lokaler. Det är ett år sen vi provade på att ha ett delvis digitalt möte. Det är nästan ett år sen som vi hade ett i huvudsak digitalt möte. Vi har haft digitala möten med beslutsmöten med reducerad församling, först i ACC sen här i fullmäktigesalen. Det känns oerhört bra att vara tillbaka här i kommunfullmäktigesalen fullt ut, säger kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S).

Anders fortsätter:

-Vi har en lång ärendelista nu på torsdag. Vi börjar redan klockan 14 med fyra interpellationer. Det är bland annat en om näringslivsklimatet här i Västerås. Klockan 16 går vi över på den ordinarie ärendelistan. Skälet till att vi behöver göra såhär den här gången är att vi redan har en överlastad ärendebalans. Det beror på att kommunstyrelsen har varit duktiga på att bereda fram motioner från ledamöter och partier här i kommunfullmäktige, vilket är väldigt bra. Vi har några andra ärenden också förutom motioner. Vi har en ny arbetsordning för kommunfullmäktige som vi ska anta. En sak vi gör att är vi ska lyfta ur det som är frivilliga överenskommelser och lägger över dem i en speciell överenskommelse, till exempel vilken talartid som ska gälla här i kommunfullmäktige. Vi kommer att bilda ett gemensamt vatten- och avloppsbolag mellan Mälarenergi, Hallstahammars kommun och Surahammars kommun. Vi kommer att föra över verksamheten i Västerås Marknad och Näringsliv AB till förvaltningsorganisation. Vi ska naturligtvis göra de saker som gäller vårt näringslivsarbete men det kommer att göras i framtiden i förvaltningsform.

-12 motioner har vi på dagordningen. Vi får se hur långt vi hinner. Det kommer säkert att bli en frejdig debatt, vilket jag hoppas på, när vi nu är tillbaka i ordinarie former att man håller inlägg från talarstolen och tar sina repliker från den plats där man sitter. Ni är hjärtligt välkomna att följa kommunfullmäktige klockan 14 på torsdag den 7 oktober. Vi kommer säkerligen att hålla på till klockan 23, säger kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S).

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås