Gå direkt till innehåll
Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) inför kommunfullmäktige 11 november 2021

Nyhet -

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) inför kommunfullmäktige 11 november 2021

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S) säger såhär inför torsdagens kommunfullmäktige:

-Nu är det dags igen, på torsdag 11 november kommer fullmäktige att sammanträda. Det är ju bara ett par veckor sedan vi hade vårt budgetfullmäktige där vi hade full debatt från klockan 8 på morgonen till klockan 10 på kvällen och beslutade om budgeten för nästa år. På torsdag kommer vi att göra en speciell sak. Klockan 14 kommer vi att celebrera demokratin i Sverige. Det är alltså 100 år sedan kvinnor och män, ALLA, fick rösta första gången. Det celebrerar vi med ett seminarium med professor i statsvetenskap emeritus Sören Holmberg, vår mest kände statsvetare. Han kommer att ha ett föredrag och vi har det seminariet klockan 14. Det känns väldigt stimulerande att vi kommer att ha det. Vi kommer att streama sändningen redan från klockan 14.

-Under kommunfullmäktigemötet som startar klockan 16 så kommer vi bland annat att ta vårt delårsbokslut. Det ser väldigt fint ut för staden, både för koncernen och för staden som sådan. Det kommer att vara en diskussion om delårsbokslutet, och sedan kommer vi att fastställa det.

-Vi kommer också att ha en ny jämställdhetspolicy för Västerås stad. Ett otroligt viktigt dokument för hur vi ska kunna jobba med att utveckla jämställdheten som sen ska följas med handlingsplaner i kommunstyrelsen och kanske också i en del nämnder.

-Vi kommer att behandla åtta motioner. För att nämna några så handlar det om en motion om näringslivsklimat och en motion om att stoppa gängkriminalitet. Det kommer att bli debatter om de här motionerna också. Vi kommer att avsluta med två interpellationer. Mötet på torsdag är ett vanligt arbetsmöte här i kommunfullmäktige som är så viktigt i demokratins tjänst, så viktigt nu när demokratin fyller 100 år. Jag ser fram emot torsdagen!


Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås