Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck inför kommunfullmäktige 11 mars

-Vi har inte varit i fullmäktigesalen sedan i maj förra året med våra kommunfullmäktigesammanträden, säger kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck (S).

-Men nu kommer vi i en ny form komma tillbaka och både sända vårt fullmäktige härifrån och också ha vårt digitala överläggningsmöte i fullmäktige som börjar klockan 16.00 på torsdag den 11 mars. Det blir digitalt via zoom och via vårt mötessystem plenum, säger Anders Teljebäck.

Han fortsätter:

-Sen klockan 21.30 kommer ett reducerat fullmäktige med 33 ledamöter att samlas här i fullmäktigesalen med avstånd, och ta besluten. Vi har coronasäkrat den delen av mötet på sådant sätt att vi kommer att sitta med stora avstånd. Vi kommer att ha munskydd på. Vi erbjuder också de som vill att ta ett snabbtest, ett självtest, för att se om man är corona-positiv. Det är de åtgärder vi har vidtagit. I övrigt så gäller ju restriktionerna. Det handlar om att tvätta händerna, hålla avstånd och ingen får komma hit till stadshuset som har minsta symtom på sjukdom, säger Anders Teljebäck.

-Det blir ett intressant fullmäktige på torsdag. Vi kommer att behandla några rapporter, bland annat så är det en revisionsrapport om Rocklundaområdet, och en handlingsplan för Rocklundaområdet som kommer att behandlas.

-Vi kommer också att ha ett program för klimatanpassning. Hur anpassar vi vårt samhälle till klimatförändringar. Alltså säkerhetsåtgärder, hur bygger vi samhället och så vidare. Vi kommer också att ta ett program för bättre luftkvalitet. Det är de stora ärendena vi har. Sen är det mycket revisionsrapporter, återrapporter. Det kommer också att bli en interpellationsdebatt, en interpellation som ställts ifrån moderaterna kring flygplatsen och markanvändningen vid en eventuell avveckling av flygplatsen. Den kommer att komma lite senare under kvällen och vi kommer att se till så att debatten blir av, säger kommunfullmäktiges ordförande.

-Så jag ser fram emot en spännande torsdag, tillsammans med er som vill titta på fullmäktige. Gör det gärna via vasteras.se eller Öppna kanalen. Det är bästa sättet att göra det på. Välkomna!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås