Gå direkt till innehåll
Invigning av Lidmanska gymnasiet i Västerås

Nyhet -

Invigning av Lidmanska gymnasiet i Västerås

Den 25 oktober invigdes Lidmanska gymnasiet i skolans nya lokaler mitt i centrala Västerås. Invigningen var fylld av glädje, från såväl rektor, medarbetare, skolans elever och övriga inbjudna gäster. Invigningstalet hölls av Leif Larsson, verksamhetschef för gymnasieskola och vuxenutbildning i Västerås.


- Vi har en väldigt bra gymnasiesärskola i Västerås. Med de förändringar som vi nu gör med nya lokaler för de individuella programmen och en inkludering av de nationella programmen på de andra gymnasieskolorna har vi verkligen hittat en möjlighet att ge eleverna inom gymnasiesärskolan en utbildning med spets, inledde Leif Larsson.


Regeringen har fattat beslut kring en förändring av gymnasiesärskolans organisation i hela Sverige. Förändringen går ut på att de nationella programmen som finns inom gymnasiesärskolan ska inkluderas tillsammans med övriga nationella program inom gymnasieskolan.


- Inkluderingen innebär att mellan 50-60% av eleverna inom gymnasiesärskolan nu finns på andra gymnasier. Det sätter särskolan i centrum och det är en fantastisk förändring, fortsatte Leif Larsson.


Efter Leif Larssons tal fortsatte Christina Östling-Karlsson att berätta om de stora förändringarna som genomförts inom gymnasiesärskolan det senaste året.


- Flytten och inkluderingen har genomsyrat hela det här året. Nu finns vi i centrum, nära till det mesta och det använder vi oss av i det dagliga pedagogiska arbetet. Vi är så glada över allt som har hänt och att vi nu är framme vid invigningen här i våra nya lokaler på Mälardalens högskola, sade Christina Östling-Karlsson.


Invigningen fortsatte med att samtliga rektorer på de skolor som nu har program som inkluderats fäste band vid en boll som får symbolisera Lidmanska gymnasiet. Bollen och banden symboliserar den förändring som satts i rullning och det ansvar som alla inblandade skolor har att hålla den rullande.

Under invigningen hölls även flera bejublade framträdanden av elever på Lidmanska. Gästerna bjöds på flera sång- och dansnummer. Efter själva invigningsceremonin kunde de som var intresserade göra en rundvandring i lokalerna och smaka på snittar som tillverkats av gymnasiesärskolans elever på Tranellska gymnasiet. 

 

Ämnen

Taggar

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås