Följ Västerås stad

I projekt Mälarporten vill vi att stadens nya favoritplatser skapas, nu är den första klar.

Nyhet   •   Mar 06, 2018 16:18 CET

Bara några meter från tåget. S7 är placerad precis precis vid en av ingångarna till Västerås nya resecentrum

Nu står den första fastigheten som byggs inom projekt Mälarporten på plats och den första verksamheten i huset har öppnat. Mälarporten är projektet där vi mitt i Västerås bygger en helt ny stadsdel med ett nytt modernt resecentrum. Våren 2016 påbörjade fastighetsägaren Klövern bygget av den kombinerade kontors- och hotellbyggnad som nu står klar vid centralstationens södra entré. Klöverns fastighetsprojekt S7, som det kallas eftersom fastighetsbeteckningen är Sigurd 7, blev därmed startskottet för omvandlingen av hela stationsområdet, den centrala stadsdel som omfattas av Västerås stads projekt Mälarporten.

I fastigheten öppnar ett hotell där lobbyn välkomnar besökare som bara vill komma in och umgås eller jobba, och flera nytänkande koncept testas av hotellet. Några av byggnadens våningsplan är dedikerade företagslokaler. ”Denna typ av fastighet, som kombinerar olika funktioner, är öppen och inbjudande, och bidrar till att förenkla livet är precis vad vi eftersträvar i stadsdelen”, säger Mälarportens projektchef Sanna Edling. I hela Mälarportsområdet, som idag främst består av fastigheter stängda för allmänheten samt markparkeringar, vill vi skapa en levande stadsdel, anpassad till framtidens behov och önskemål. Även utseendemässigt går S7 helt i linje med vad som fastställts i stadens fördjupade översiktsplan för projekt Mälarporten. Delar av den vackra tegelbyggnad som stod på tomten har bevarats, och husets karaktär andas framtid samtidigt som den flörtar med platsens industriarv.

Det är också roligt att denna fastighet byggts just inom Mälarportsområdet eftersom S7 är det första helt nya kontorshuset som byggs i Västerås på många år, ja faktiskt sedan förra seklet. Anledningen är att efterfrågan på lokaler i Västerås i stort sett varit mättad, eftersom det funnits många gamla företagslokaler, framförallt från industrier, som omvandlats för nya verksamheter. Men nu behövs fler, nyproducerade, lokaler. Västerås växer ordentligt och efterfrågan är stor. ”Vi räknar med att detta är det första i en lång rad av attraktiva, nytänkande fastighetskoncept som vi ser i området”, säger Sanna Edling. I den takt som Västerås växer redan idag, och möjligheterna som området ger gällande både smidigare resor och attraktiva lägen är det här ett första steg på en fantastisk resa för Västerås. I projekt Mälarporten vill vi att stadens nya favoritplatser skapas, nu är den första klar!

Kontaktpersoner: 

Sanna Edling, projektchef, 021-39 10 57

Viktoria Ohlsson, kommunikatör, 021-39 01 08