Gå direkt till innehåll
Hässlögymnasiet i Västerås inleder utbyte med flygteknikskola i Toulouse

Nyhet -

Hässlögymnasiet i Västerås inleder utbyte med flygteknikskola i Toulouse

Hässlögymnasiet startar nu, som enda skola i Sverige, ett internationellt elev- och erfarenhetsutbyte med en fransk gymnasieskola inom flygteknik, Lycée Saint-Exupéry i Toulouse. Skolan är precis som Hässlögymnasiet specialiserade på utbildningar inom flygteknik.

Lycée Saint-Exupéry ligger granne med Airbus fabrik i Toulouse, där bland annat Airbus A380 Superjumbo tillverkas.

De båda skolorna följer båda det gemensamma europeiska regelverket för utbildning till flygtekniker, trots att de är verksamma i olika länder, vilket innebär att utbildningen på skolorna genomförs på samma sätt och även är kvalitetssäkrad enligt EASA. EASA står för European Aviation Safety Agency och följer EU-kommissionens förordningar.

Utbytet kommer i ett första steg att innefatta fyra elever från Hässlögymnasiet, som åker till Toulouse i oktober 2013 för att vara där i 4 veckor och delta i den praktiska undervisningen. Därefter kommer fyra elever från Toulouse att delta i undervisningen på Hässlögymnasiet under fyra veckor under januari-februari 2014.

Inför läsåret 2014/2015 kommer Hässlögymnasiet även att söka medel från EU:s ”Lifelong learning programme” för att kunna utöka utbytet ytterligare till omkring 10-15 elever per år.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad

Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås