Följ Västerås stad

Gammalt möter nytt på Kyrkbackens förskola

Nyhet   •   Sep 27, 2013 15:19 CEST

Nyrenoverad Kyrkbackens förskola öppnade onsdagen den 25/9 dörrarna till sina nya lokaler för alla intresserade. En totalrenovering av förskolan pågick mellan augusti 2012 och augusti 2013, och nu har portarna slagits upp igen. Bland de inbjudna fanns bland annat tidigare personal, kollegor, medarbetare från andra förskolor och vårdnadshavare som tidigare haft barn på förskolan.

Kyrkbackens förskola ligger belägen i ett äldre hus i centrala Västerås, där gamla kakelugnar och glasdörrar nu får möta modern inredning och nya möbler. Efter renoveringen är lokalerna anpassade till dagens teknik och säkerheten har ökat, men den gamla charmen finns kvar.

Förskolechef Carla Wahl berättar att en renovering har varit efterlängtad bland föräldrar i området.

- Det hade inte varit förskola i de här lokalerna på tre år eftersom huset var i dåligt skick. Vårdnadshavarna har varit väldigt aktiva på möten, redan innan beslut om renoveringen togs, just för att det skulle få bli en förskola igen!

Vårdnadshavare och barn är glada och positiva till de förändringarna som gjorts på Kyrkbackens förskola.

- En vårdnadshavare frågade mig hur det känns att vara chef för Västerås finaste förskola, berättar Carla. Barnen tycker att det är spännande och fint, och de är glada att vara tillbaka igen!

I och med renoveringen får förskolan bedrivas i huset igen, och nu i vackra lokaler. Carla Wahl hoppas att medarbetarna känner sig stolta över att få arbeta i den fina miljön på Kyrkbackens förskola.

För mer information:
Carla Wahl, förskolechef Kyrkbackens förskola
021 - 39 32 91