Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Franska elever, lärare och rektor besöker Hahrska och Edströmska gymnasiet

Under den 16-17 januari välkomnar Hahrska gymnasiet och Edströmska gymnasiet franska skolelever, rektor och lärare som en del av ett europeiskt utbytesprogram. Besöket syftar till att ge såväl ett utbildningsmässigt som ett kulturellt utbyte för både lärare, elever och skolledning.

Elva franska elever kommer att tillbringa en månad i Sverige med start den 16 januari. Av dessa kommer fem att vara på El- och energiprogrammet på Hahrska gymnasiet, medan de övriga sex kommer att vara med Flygutbildningen på Edströmska gymnasiet.

Rektorn Christoph Perron, kommer att besöka skolorna och träffa gymnasieverksamhetens skolledning. En av de två medföljande lärarna kommer även att jobbskugga lärare på Teknikprogrammet på Rudbeckianska gymnsiet. Lärare och rektor är i Sverige mellan 16-17 januari.

Möjligheten att prata med rektorn på Lycée Saint-Exupéry, Christoph Perron, samt rektorerna på Hahrska och Edströmska, kommer att finnas den 16 januari. På plats finns också barn- och utbildningsförvaltningens utvecklare för internationalisering. De berättar gärna om vikten av europeiska utbyten inom skolan och svarar på frågor om besöket. Om det finns önskemål så går det även bra att prata med både svenska och franska elever under hela månaden.

Tider de är på skolorna 16 januari

09:00 - 10:30: Besök på Hahrska gymnasiet

11:00 - 14:00: Besök på Edströmska gymnasiet

Fakta om franska skolan Lycée Saint- Exupéry:

  • Skolans namn: Lycée Saint-Exupéry
  • Plats: Blagnac (förstad till Toulouse)
  • Antal elever: Cirka 1800
  • Utbildningar: Studieförberedande och yrkesförberedande utbildningar på gymnasienivå samt kvalificerade yrkesutbildningar inom områden som Flygteknik, Automation, Industriellt underhåll och Maskinell bearbetning.

Lycée Saint-Exupéry har varit en värdefull samarbetspartner för Västerås stad i nästan tio år och har deltagit i flera lyckade elev- och lärarutbyten inom EU Erasmus+. De har även varit deltagare i två framstående utvecklingsprojekt inom Erasmus+ tillsammans med andra internationella skolenheter och Västerås stad.

Kontakt

Vill du komma till någon av skolorna under besöket eller veta mer om Västerås stads europeiska utbyten på skolorna. Det går även att få till en intervju under onsdag 17 januari. Kontakta:

Juan Bergdahl,
Utvecklare internationalisering,
barn- och utbildningsförvaltningen Västerås stad
021-39 21 61
072-146 55 26
juan.bergdahl@vasteras.se


Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås