Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Färgkraft i Sätra


Den nya hållbara stadsdelen Sätra i Västerås har fått fem nya sköna ögonpunkter. Det är de nya nätstationerna (inklusive en fiber-nod) som kommit på plats, färgglada och snart i bruk att förse verksamheten och bostäder med kraft.

Alltmedan knopparna brister under den blå himlen i Sätra och byggdammet far med vindarna, går det att hitta färgklickar. Det är Mälarenergis nätstationer (inklusive en fiber-nod) som nu är på plats i Sätra. Nätstationerna ska förse stadsdelen med kraft för verksamheter som äldreboende, storkök och idrottshall, likväl villael för bostäder. Pär Eliasson, projektledare på Mälarenergi, berättar mer kring nätstationernas utseende:

-Nätstationerna har matrisgjutna fasader och gestaltningen är resultatet av ett samarbete mellan Västerås stad och Mälarenergi. Färgerna låter boende och andra upptäcka nätstationerna i färgerna röd, gul, orange och grönt, Istället för att gömma undan dem, lyfter vi fram dem i kulörer som harmoniserar med miljön i området, säger Pär Eliasson.

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås