Gå direkt till innehåll
Entreprenöriellt lärande tog elever till Paris!

Nyhet -

Entreprenöriellt lärande tog elever till Paris!

I oktober besökte franskagruppen i årskurs 9 på Apalbyskolans Paris. Det var slutmålet för en resa som de startade för cirka två år sedan. Klassen jobbade målmedvetet med att samla in pengar genom att ordna diskon, loppisar, dela ut reklam samt sälja julkort och kakor.

- De här eleverna har verkligen utvecklats och fått stor kunskap om småföretagande och om att ta hand om pengar. På köpet har de lärt sig mycket om samarbete, sammanhållning och vågar mycket mer nu, säger Asil Lafta.

Asil Lafta och Anna Ernerot, lärare på Apalbyskolan, ställde upp med råd och stöd när eleverna behövde hjälp.  Även elevernas föräldrar har engagerat sig i projektet när det behövts.  

Det var när eleverna skulle börja lära sig franska för drygt två år sedan som de fick idén att göra en resa till Frankrike, för att få praktisera sina språkkunskaper. Då startade också arbetet med att samla in pengar. Eleverna ordnade många diskon, loppisar och andra försäljningar innan de nådde sitt mål.  

- Jag såg hur deras motivation att lära sig franska stärktes liksom viljan att kämpa för att förverkliga Parisresan. Pengarna eleverna jobbade ihop räckte till resan, maten och till och med till fickpengar, berättar Asil Lafta.

Asil Lafta och Anna Ernerot följde med till Paris liksom en förälder.   

Under tiden eleverna jobbade med att realisera sin dröm lärde de sig konsten att köpa in varor billigt och sälja med vinst. Asil Lafta framhåller också att eleverna under projektets gång kunde praktisera mycket av det de lärde sig i skolan.

- Resan mot Paris var lång och lärorik för oss alla. Hela projektet har gett eleverna så mycket energi. Det är bra att vi i skolan kan lära ut att idéer går att förverkliga om man är målmedveten och beredd att jobba, säger Asil Lafta.

Kontakt:
Asil Lafta, lärare Apalbyskolan 021-39 44 79

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås