Gå direkt till innehåll
Energisparkampanjen går i mål

Nyhet -

Energisparkampanjen går i mål

I sex år har de turnerat med Energisparkampanjen. Nu är det dags för en intensiv finalvecka som bjuder på en mängd roliga aktiviteter – och en massa bra tips på hur vi alla kan stoppa onödig energianvändning.
– Alla kan göra någonting! säger Västerås stads energi- och klimatrådgivare Anna Malmström.

Kom och få rådgivning om alltifrån elavtal och elräkning till lampor och avfall, prova el-cykel eller byt ditt elavfall mot en bulle. Under vecka 37 sker aktiviteter varje dag runt om i staden när den stora Energisparkampanjen går i mål. Finalen är på lördag 12 september i samband med Mimers 95-årskalas i centrum.

   Det ska bli jättekul att ta den här kampanjen i mål och vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att komma och träffa oss, säger Anna Malmström.

Under sex års tid har 21 bostadsområden fått besök av kampanjen med budskapet: Stoppa onödan! Västerås stad, Vafab Miljö AB, Bostads AB Mimer och Mälarenergi har tillsammans informerat om hur vi alla kan hjälpas åt att stoppa onödig energianvändning.

Hur har turnélivet varit?

   Det har varit otroligt roligt att träffa så många västeråsare. Vi har deltagit på allt från stadsdelsfestivaler till sångstunder på öppna förskolor.

Vilka är era bästa tips för att stoppa onödig energianvändning?

   Börja med att skaffa dig kunskap om din energianvändning. Vad är det som drar mycket och var kan du enkelt spara? Mycket går att göra utan några stora investeringar eller förändringar. Kom och prata med oss!

Vilka tycker ni ska besöka er under finalveckan?

Alla som har en fundering om sin energianvändning hemma eller på sina resor. Eller alla som bara är lite nyfikna på ämnet och som vill ha tips och råd om hur vi kan minska onödig energianvändning.

  www.vasteras.se/energisparkampanj hittar du hela programmet för finalveckan och mer information om Energisparkampanjen.

  Mer information: Västerås stads energi- och klimatrådgivare Anna Malmström 021-39 14 48 och Zandra Wenngren 021-39 25 71.

  Bildtext: Anna Malmström, energi- och klimatrådgivare, Västerås stad, Zandra Wenngren, energi- och klimatrådgivare, Västerås stad Stefan Nilsson, energirådgivare, Mälarenergi AB Inge Olsson, energirådgivare, Mälarenergi AB

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås