Gå direkt till innehåll
Eleverna på Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola har koll på cashen

Nyhet -

Eleverna på Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola har koll på cashen

Eleverna på Ekonomiprogrammet på Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola arbetar ofta ämnesöverskridande och i nära samverkan med näringslivet, något som gör dem väl förberedda för framtiden. Eleverna i årskurs ett på ekonomiprogrammet har till exempel under fem veckor arbetat ämnesöverskridande och deltagit i en stor, nationell tävling, "Koll på cashen".


"Koll på cashen" arrangeras av Finansinspektionen, Kronofogden och Konsumentverket och riktade sig till elever i årskurs 1-3 på gymnasiet. Elever från Carlforsskas ekonomi- och handelsskola kom på fjärde plats i tävlingen och vann ett pris på 5000 kronor till klasskassan. Bidraget var ett av omkring 60 andra bidrag som skickats in av elever på gymnasieskolor runt om i Sverige.


Så här beskriver Anna Wilk, lärare på Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola, arbetet.
”Det är första gången som vi deltar i tävlingen och det känns extra roligt att våra elever vann ett pris för sitt bidrag. Under arbetets gång har eleverna lärt sig samarbeta på ett bra sätt. På Carlforsskas Ekonomi- och handelsskola är vi just måna om att arbeta med skarpa projekt och i möjligaste mån samverka med näringslivet så att våra studenter blir väl förberedda för det kommande arbetslivet.”


I samband med det ämnesöverskridande arbetet har representanter från Swedbank och MDH bjudits in för att hålla gästföreläsningar. Samverkan med näringslivet är en viktig del av skolans pedagogiska idé. Samarbetet med näringslivet och Mälardalens högskola förväntas till hösten öka ytterligare, när Ekonomi- och handelsskolan flyttar in i nya, centrala lokaler på Mälardalens högskola.


– I de nya lokalerna finns en perfekt mix av föreläsningssalar, grupprum och arbetsytor, skräddarsydda för Ekonomi- och Handelsskolans verksamhet och med en placering i anslutning till Västerås näringsliv och handel, något som ger oss alla möjligheter att utveckla vår verksamhet till än högre höjder, säger Henrik Pettersson, rektor på Carlforsska.

Kontakt
Henrik Pettersson, rektor Carlforsskas ekonomi- och handelsskola
henrik.pettersson@vasteras.se , 021-390704

På bilden syns några av de vinnande eleverna på Ekonomiprogrammet: Sofie Widegren, Jackie Johansson, Johan Henriksson och Albin Ågren tillsammans med lärarna Anna Wilk och Johan Luks. Eleven Kano Mohammad Ahmed och lärare Siv Hallsmar-Fristedt saknas på bilden.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås