Gå direkt till innehåll
Visionsbild av bostäder för äldre i Dingtuna. Illustration: Erik Giudice Architects
Visionsbild av bostäder för äldre i Dingtuna. Illustration: Erik Giudice Architects

Nyhet -

Dingtuna får bostäder för äldre

I Dingtuna centrum kan det inom några år komma att byggas lägenheter för äldre.

I februari utlystes en markanvisningstävling för att få fram förslag till bra och attraktiva bostäder för äldre i Dingtuna som gör det möjligt att bo kvar i den egna bostaden så länge som möjligt.

Vid fastighetsnämndens sammanträde den 27 april utsågs RE Equity Management AB från Stockholm till segrare. Företaget hade lämnat det högsta anbudet, och företagets förslag innebär att det byggs ett trygghetsboende som hyresrätt eller kooperativ hyresrätt.

Enligt det vinnande förslaget byggs tre huskroppar mellan Tingslagsgatan och Dingtuna Torggata. Sammanlagt föreslås det bli 30 lägenheter i form av två- och trerummare. Samtliga lägenheter har uteplats eller balkong åt två håll.

Dessutom blir det gemensamma uterum för samvaro, köks- och fruktträdgård, vinterträdgårdar samt boulebana.

När lägenheterna kan vara inflyttningsklara är inte klart ännu. Det kan dröja tre-fyra år eftersom det först ska göras en ny detaljplan för området och därefter ska själva bygget ske.

Bostäderna byggs på marknadsmässiga villkor och uthyrning sker direkt till de seniorer som vill bo i lägenheterna.

-Jag är glad att vi nu kan fortsätta infria det politiska löftet att även satsa på att bygga i serviceorterna. Vi vet att många äldre önskar bo kvar i det samhälle de bott länge i, även efter att de flyttar från sina villor. Med nya mindre lägenheter i Dingtuna skapar vi möjligheter för detta, säger Jesper Brandberg (L), ordförande fastighetsnämnden.

För mer information

Jesper Brandberg
Ordförande fastighetsnämnden
021-39 13 98

Ämnen

Regioner

Västerås stad
Stadshuset, Fiskartorgsentrén
721 87 Västerås