Följ Västerås stad

Barnen arrangerade filmfestival

Nyhet   •   Apr 04, 2012 12:03 CEST

5-årsgruppen på Vallby förskola arrangerade en filmfestival förra veckan utifrån sitt temaarbete med Bockarna Bruse. Förskolebarnen och föräldrarna bjöds in på ett trevligt eftermiddagsmingel med filmvisning, popcorn och saft.

Barnen har gjort egna animerade filmer, som visades upp under en välbesökt filmfestival på Vallby förskola onsdagen den 29 mars. Filmerna är skapade efter barnens egna idéer - alla olika. En del barn har använt sig av vattenfärger, en del har målat direkt i datorn, vissa har själva spelat in berättarrösten medan andra har sjungit.

Till filmvisningen serverades popcorn och saft, och för att komma in var besökarna självklart tvungna att ha en biljett – även den egengjord.

Projektet med temat Bockarna Bruse startade när barnen var ute för att titta på broar runt om i staden, vilket resulterade i att alla 23 barn fick rita en egen bro. Barnen byggde, utifrån dessa teckningar, en gemensam bro med landskap runtomkring. Bron byggdes av glasspinnar och byggklossar, och landskapet byggdes av bland annat papier maché (en blandning av tidningspapper och klister), egetsått gräs, lysslingor, vattenfärg och mycket mer.

Mer om Vallby förskola
Vallby förskola består av sju avdelningar som arbetar utifrån Reggio Emilias förhållningssätt. Med barnet i centrum arbetar förskollärare och barnskötare utifrån barnets behov av gemenskap, delaktighet och engagemang. De vuxna ska alltid vara en god förebild för barnet, samt låta barnet vara delaktig i sin vardag utifrån sin egen förmåga.

För att få reda på mer om Vallby förskola och hur de arbetar, gå in på:
http://www1.vasteras.se/vallbyforskola/

Frågor: Ingrid Kjellin - Förskolechef, Vallby  förskola. Tel.nr 021- 39 86 26